Читај ми!

Ana Brnabić: Geopolitička situacija komplikovana, trpimo ogromne pritiske

Sutra je vrlo važan razgovor predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina i najvažnija pitanja su količina gasa, cena i sigurnost snabdevanja, izjavila je za RTS premijerka Ana Brnabić. Ona je rekla kako Srbija želi da obezbedi dovoljno gasa, da građani imaju grejanje i struju i da industrija nastavi da raste. Prema njenim rečima, čini se sve da u Srbiji ne bude nestašica, i da cene budu među najnižim u regionu. Premijerka je istakla da je geopolitička situacija u svetu svakim danom sve komplikovanija, a pritisci na našu zemlju sve jači. Pozicija Srbije je u potpunosti u skladu sa međunarodnim pravom i nacionalnim interesima, ali nije laka, ukazala je Ana Brnabić.

U Ukrajini se i dalje najžešće borbe vode u Donbasu, gde je u toku ofanziva ruske vojske. U Lugansku se trenutno nalazi oko 10.000 ruskih vojnika, tvrde vlasti te oblasti. Ruski borbeni avioni oborili su dva ukrajinska aviona. Letelice su oborene iznad Hersonske i Harkovske oblasti. Ruski PVO sistemi oborili su helikopter iznad Zaporožja i 18 ukrajinskih dronova, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov. Prvi put otkako je Rusija zauzela Marijupolj u luku tog grada uplovio je jedan teretni brod.

Za sezonskim poslovima od maja do oktobra potražnja je velika. Najviše posla ima za građevinske radnike, konobare, prodavce sladoleda, berače voća. Predstoji i berba malina, a to je najtraženije zanimanje za koje se, kažu, dnevno plaća i više od 6.000 dinara.

U „Novostima dana" čućemo kakva je zainteresovanost radnika za sezonske poslove, kolike su dnevnice i koji su najtraženiji poslovi.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Nenad Selaković i Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво