Читај ми!

Da li aspirin svakome čuva srce?

Odrasle osobe koje nemaju srčane probleme ne bi trebalo da uzimaju dnevnu, nisku dozu aspirina kako bi sprečile srčani ili moždani udar - glasi nova, preliminarna preporuka uticajne grupe koja izdaje zdravstvene smernice u SAD. O ovim novim preporukama u našem jutarnjem programu razgovaramo sa prof. dr Arsenom Ristićem, načelnikom Odeljenja za srčanu insuficijenciju i pomoćnikom direktora Klinike za kardiologiju KCS.

Srce se najbolje čuva prisustvovanjem lepim događajima, a jedan od njih su svakako koncerti za bebe koje organizuje Beogradska filharmonija. Jelena Milašinović će nam reći kada se koncerti organizuju i koje kompozicije će biti izvođene.

 

Na Svetski dan bioetike, sa vama razgovaramo u Pianju jutra koje su vaše dileme kada je u pitanju razvoj medicine i mogućnosti koje pruža. Da li je etično birati pol bebe, birati njene osobine ili eksperimentisati na ljudima i životinjama.

 

Govorimo i o dva događaja iz oblasti kulture. Jedan je BOSI fest, festival osoba sa invaliditetom, a drugi je Etno samit Tradicija nova.

 

Sa vama je Aleksandra Mladenović.

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се