Đoković bez finala singla u Tokiju

Na Olimpijskim igrama u Tokiju, Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale, pošto je izgubio od Nemca Aleksandra Zvereva sa 2:1. Novak će se boriti sa bronzanu medalju sa Špancem Pablom Karenjom Bustom. U polufinalu miks dubla, Đoković i Nina Stojanović sastaće se sa ruskim parom Elena Vesnina - Aslan Karacev. Plivač Andrej Barna plasirao se u polufinale na 50 metara slobodno. U streljaštvu, Zorana Arunović i Jasmina Milovanović nisu uspele da se plasiraju u finale discipline malokalibarski pištolj 25 metara. Arunovićeva je u kvalifikacijama bila 9-ta, dok je Milovanovićeva zauzela 30-to mesto. Veslačica Jovana Arsić je osvojila treće mesto u CE finalu u skifu. U ukupnom poretku zauzela je 15-to mesto.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji kompresorske stanice Velika Plana, koja je deo gasovoda od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom. Vučić je rekao da bez te kompresorske stanice Srbija ne bi mogla da ima uravnotežen pritisak gasa, a beležila bi i mnoge gubitke. Ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko je ocenio da se projekat razvija u skladu sa ugovorima, i da će, bez sumnje, biti završen u roku, a Srbija će dobiti dodatni gas. Naglasio je da je to evropsko gradilište i evropski projekat.

U poseti Srbiji je državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Migel Berger. U razgovoru sa predsednikom Vučićem, bilo je reči o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji Srbije i Nemačke, evrointegracijama, kao i o odnosima i inicijativama u regionu. Vučić je ocenio da su bilateralni odnosi na izuzetno visokom nivou, kao i da je ekonomska saradnja u stalnom usponu.

Od početka vakcinacije u Srbiji do kraja aprila svega 0,3 odsto potpuno vakcinisanih Fajzerovom vakcinom i 0,5 odsto građana koji su primili Sputnjik, zarazilo se virusom korona, kažu u Institutu "Batut". Navode kako je istraživanje pokazalo da je obolelo i 1,5 odsto vakcinisanih Sinofarmom i 2,5 odsto cepljenih prvom dozom AstraZeneke.

U Evropi raste broj novih slučajeva kovida 19, uglavnom zaraznijim delta sojem. Portugalija od nedelje ukida policijski čas i ograničenja za rad restorana. U Sjedinjenim Američkim Državama svi građani koji se vakcinišu dobiće po 100 dolara.

U Banja Luci počinje posebna sednica Skupštine Republike Srpske kao odgovor na nametnuti zakon odlazećeg Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka. Na sednici, koja će biti zatvorena za javnost poslanici će usvojiti dva zakona, o neprimenjivanju odluke Incka i izmene Krivičnog zakona kojima će se do 15 godina zatvora kažnjavati oni koju Srpsku i njene narode nazivaju genocidnim.

U prvim utakmicama trećeg kola fudbalske Superlige Srbije, u Novom Sadu će od 18 časova i 55 minuta igrati Proleter i Novi Pazar. U Kruševcu će se sastati Napredak i kragujevački Radnički. Utakmica počinje u 21 čas.

Urednik i voditelj:  Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Tina Amić i Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво