Magazin na Prvom

Aplikacija za mobilne telefone, ONKO, je deo projekta Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije „Znanjem protiv raka“ i sadrži informacije o prevenciji, dijagnostici, podršci i lečenju malignih bolesti. O tome razgovaramo sa dr Anom Jovićević, onkologom iz Instituta.

Ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji? Miloš Turinski, PR sajta Poslovi Infostud, predstaviće nam rezultate prvog velikog istraživanja poslodavaca te vrste, koji su bazirani na percepciji kandidata sa tržišta rada i nisu isključivo mišljenja zaposlenih koji rade u tim kompanijama.

U Psihološkoj radionici "Korak napred" govorimo o tome šta donosi novi Nacionalni program za zaštitu mentalnog zdravlja, koji je nedavno usvojila Vlada Srbije. Koliko je važno to što će, kako se ističe, u narednom periodu akcenat biti stavljen na prevenciju i edukaciju, pitaćemo, između ostalog, gošću, dr Ivanu Stašević Karličić, direktorku Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

 

U rubrici „O knjigama i piscima" naša gošća je Nina Savčić, knjževnica i likovna umetnica, autorka romana "Vlasnik svega našeg". Ovo je, po rečima kritičara, sugestivna priča, sa elementima fantastike, o gubitku autentičnosti u svetu u kome ništa nije kao što izgleda. Ko je vlasnik svega našeg? Šta mi sve imamo? Čiji je naš svet? Gde smo mi u svom životu? To su samo neka od pitanja s kojima čitamo ovaj, nedavno objavljen, roman.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се