Romano Them

U Vladi Srbije održan je sastanak predsednika Nacionalnih saveta nacionalnih manjina. Dalibor Nakić, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, ovom prilikom rekao je da je cilj Savet približiti romskoj populaciji i da se na terenu upoznaju sa problemima građana.

Promovisan projekat „Jačanje romskih porodica u Zemunu za veću zaposlenost". Tokom trajanja projekta, pružiće se podrška u zapošljavanju oko 30 nezaposlenih Roma.

U Prištini je završen 5. Romski samit Zapadnog Balkana u organizaciji Civil Riights Defenders-a. Ideja samita je razmena informacija o poziciji pripadnika najveće evropske manjine i diskusija o merama čija je implementacija pre svega odgovornost vlada u regionu.

Emisiju vode Una Beriša i Branko Đurić. 
Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се