Romano Them

Romi su u svoje duhovno bogatstvo utkali i malu književnu formu koja se zove poslovica. To su ustvari kratke mudre izreke koje neko životno iskustvo sažimaju najčešće u jednu rečenicu, ili u jednu misao. Ovim kratkim izražajnim formama, koje su bile veoma popularne među Romima u starim vremenima, paremiologija se gotovo do dana današnjeng nije posebno bavila.

Retko se čak i znalo da ove „mudre reči starih Roma" i postoje, mada su ih oni koristili čak i pri običnim razgovorima. Kako sve poslovice postoje kod Roma i na koji način one deluju na njih, slušaćete u subotnjem izdanju Sveta Roma koji su pripremili i vode Dragoljub Acković i Una Beriša. 
Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво