Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić očekuje da Priština ukine takse i da se nastave razgovori, jer, kaže, nema razgovora Beograda i Prištine dok postoji opasnost od nasilja nad Srbima u pokrajini. Vučić je za televiziju Pink rekao da Ramuš Haradinaj već dugo razmišlja o ukidanju takse. Prethodno je politička savetnica Ramuša Haradinaja, Donjeta Gaši, izjavila da je on spreman da na dnevni red sednice vlade stavi suspenziju taksa na robu iz Srbije ako to neko od ministara predloži. Sjedinjene Američke Države juče su ponovo upozorile Prištinu da ukine takse ili će se suočiti sa promenom odnosa i saradnje.

Predsedniku Aleksandru Vučiću ruski ambasador Aleksandar Čepurin uručio je pismo predsednika Vladimira Putina u kojem mu čestita Dan državnosti Srbije. U Rusiji se visoko cene odnosi strateškog partnerstva sa Srbijom, navodi Putin i još jednom se zahvaljuje na toplom prijemu u Beogradu. ''Računam na nastavak našeg konstruktivnog dijaloga i zajedničkog rada na bilateralnoj i međunarodnoj agendi", navodi se u Putinovom pismu.

Francuski Vansi danas preuzima upravljanje aerodromom Nikola Tesla. Koncesija je potpisana marta prošle godine na 25 godina i vredna je 1,5 milijardi evra. U međuvremenu, grčka građevinska firma Terna potpisala je ugovor sa Vansijem o dogradnji i rekonstrukciji beogradskog aerodroma. Budžet za radove je 262 miliona evra. Planirana je izgradnja novih objekata površine 42 hiljade kvadratnih metara, kao i obnavljanje postojećih.

Obeležava se Svetski dan radija. Ministarstvo kulture i informisanja ocenjuje da taj elektronski medij zauzima jedno od najznačajnijih mesta u informativnom sistemu Srbije, kao i da postoji mogućnost za dalje unapređivanje. Svetski dan radija Unesko je ustanovio 2011-te godine kao sećanje na 13-ti februar 1946-te kada je prvi put emitovan program Radija Ujedinjenih nacija.

Urednik i voditelj - Slobodan Petrović

Urednik vesti - Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво