Novosti dana

Grupa od 130 migranata štrajkuje glađu na srpsko-mađarskoj granici. Prethodno su pešačili od Beograda do Horgoša. Migranti su seli na 500 metara od tranzitne zone na mađarskoj granici i saopštili da ne žele u improvizovani kamp. Najavili su da će piti samo vodu kako bi ukazali na položaj izbeglica u svetu. Sa mađarske strane granice primetne su pojačane policijske i vojne snage.

Migrante u Privremenom prihvatnom centaru u Subotici obišli su resorni ministar Aleksandar Vulin i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić. Ministar Vulin je rekao da će Srbija učiniti sve da ne dođe do incidenata. Naveo je da je poslednjih nekoliko dana značajno smanjen broj ilegalnih ulazaka u Srbiju.

Posle izjave mandatara Aleksandra Vučića da ne isključuje mogućnost da neko drugi formira Vladu - ako on u tome ne uspe, članovi Vlade u tehničkom mandatu, Vučićeve stranačke kolege i koalicioni partneri ističu da samo on može da dobije njihovu podršku pošto su, kako kažu, tako odlučili birači.Priznaju da pritisaka spolja ima, ali veruju da će im se mandatar odupreti. Analitičari su ubeđeni da iznenađenja neće biti i da Vučića čeka još jedan premijerski mandat.

Nemačke vlasti sprovode istragu nad 59 izbeglica osumnjičenih za moguću povezanost s terorističkim organizacijama, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer. Dodao je kako bi bilo pogrešno da sve izbeglice budu pod opštom sumnjom. Mezijer je zatražio da granice Nemačke budu bolje zaštićene bez sprečavanja dolaska izbeglica u tu državu na legalne i bezbedne načine, i u "razumnom broju".

Policija u Nirnbergu je saopštila da specijalna komisija trenutno utvrđuje je li 27-ogodišnji Sirijac koji je sinoć aktivirao eksplozivnu napravu u nemačkom gradu Anzbahu povezan sa islamističkim krugovima. Sirijac je policiji bio poznat zbog krivičnih dela vezanih za drogu, a ne zbog radikalnih stavova. Istražuje se s kim je napadač komunicirao i kako je nabavio eksploziv. U sinoćnjoj eksploziji jedna osoba je poginula, a 12 je povređeno.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Marica Serdar

Slika sa naslovne strane: Tanjug

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво