Читај ми!

Mislite da imate strogog šefa? Pročitajte poruku menadžera jednog restorana osoblju

Menadžer restorana otpušten je nakon što je uputio krajnje neprimerenu poruku osoblju, koja je podigla buru na društvenim mrežama.

Jedan neimenovani nadzornik zaposlenih je otpušten iz filijale „Oliv gardena" u Kanzasu, nakon što je napisao oštru poruku zaposlenima o uzimanju slobodnih dana ili odmora.

Obraćajući se poruci „svim članovima tima", počeo je: „Od sada, ako ne možete da dođete na posao, možete dati otkaz i potražiti drugi posao. Više ne uzimamo u razmatranje NIKAKAV izgovor za odsustvo s posla. Ako ste bolesni, morate da dođete da nam to i dokažete. Ako vam je pas uginuo, morate ga doneti i dokazati nam to. Ako je u pitanju neka 'hitna porodična situacija', to nam ništa ne znači. Šteta, ali idite da radite negde drugde".

U poruci zaposlenima, menadžer je nastavio sa upozorenjima da će „od sada pa nadalje" svako ko uzme slobodan dan više od jednom u narednih 30 dana „ostati bez posla pre nego što istakne sopstvenu posvećenost svom poslu".

„Znate li za mojih 11,5 godina staža - koliko sam dana odsustvovao? Nula! Išao sam bolestan na posao. Jednom sam doživeo nesreću bukvalno na putu do posla, aktivirali su se vazdušni jastuci i auto mi je bio potpuno uništen, ali znate šta, stigao sam na posao, NA VREME".

Nastavio je obraćanje:„Ako ne želite da radite ovde, nemojte. To je tako jednostavno. Nema izgovora. Ako ste ovde i želite da radite, onda radite. Vi ste u restoranskom poslu".

„Uprava olakšava posao koliko god može" 

„Nadam se da ćete izabrati da nastavite da radite ovde i mislim da vam mi (uprava) to olakšavamo koliko god možemo. Hvala vam na izdvojenom vremenu, i hvala onima koji dolaze svaki dan na vreme i vredno rade. Voleo bih da vas takvih ima više", završetak je obraćanja.

Delovi ove poruke su izazvali pravu pometnju na društvnim mrežama. Jedan od komentara glasi: „Godinama sam generalni direktor, i dalje ne razumem kako menadžeri ne mogu da shvate, da kada neko od zaposlenih mora da odsustvuje - radite sve da popunite tim. Kada je neko u vašem timu bolestan, onda uzmite kecelju ili šta god - i krenete na posao. Menadžeri koji smatraju da su previše dobri da bi obavljali posao svojih zaposlenih - nisu menadžeri."

U međuvremenu, predstavnik „Oliv gardena" je potvrdio da je dotični menadžer otpušten.

„Trudimo se da obezbedimo prijatno radno okruženje i da se odnosimo sa poštovanjem prema članovima našeg tima. Ova poruka nije u skladu sa vrednostima naše kompanije. Potvrđujemo da smo prestali saradnju sa ovim menadžerom", naveli su iz „Oliv gardena".

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво