Читај ми!

Hendriksovi rukom pisani stihovi ponovo spojeni posle 55 godina

Legendarni gitarista Džimi Hendriks je pre svirke u Engleskoj 1967. godine pocepao na dva dela stranicu papira sa rukom ispisanim tekstom pesme "51st Anniversary", kako bi dao autograme svojim obožavateljkama. Dve polovine papira sa Hendriksovim rukopisom i potpisom spojene su posle 55 godina.

Američki muzičar Džimi Hendriks i njegov bend "Jimi Hendrix Experience" svirali su u Batu, u Engleskoj, 20. februara 1967. godine, kada su slučajno zamenili Čaka Berija, koji je otkazao svoj nastup.

Pred sam početak koncerta, dve obožavateljke Džimija Hendriksa došle su do bekstejdža sa molbom da dobiju autogram.

Pošto nije imao prazan papir, Hendriks je pocepao stranicu iz bloka svojih pesama, podelio je na dva dela i potpisao zajedno sa članovima benda – bubnjarem Mičom Mičelom i basistom Noelom Redingom.

Na pocepanoj stranici bio je rukom pisan tekst pesme "51st Anniversary" koja je samo tri nedelje kasnije objavljena kao B strana hit singla "Purple Haze", Hendriksovog drugog u karijeri.

Tokom godina, dve devojke su otišle svaka svojim putem, a sa njima i dve stranice stihova.

Prošle godine jedna od njih se oglasila i posetila prodavnicu rokenrol suvenira „Traks limitid“ u Lankaširu, kako bi dobila procenu vrednosti svog autograma.

Na molbu „Traksa“, pronašla je svoju prijateljicu u Batu, posle 50 godina. I ona je sačuvala svoju stranicu sa autogramom.

Žene su ostale anonimne, ali su pristale da prodaju svoje polovine pocepane stranice sa rukopisom, čija vrednost je procenjena na petocifreni iznos.

„Postoji jako malo rukopisa Džimija Hendriksa, a još manje onih koje su potpisali Džimi i druga dva člana benda“, istakao je Pol Vejn iz „Traksa“.

петак, 29. септембар 2023.
23° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"