Kako čuvati čokoladu
Stručnjaci tvrde da se najčešće čokolada čuva na pogrešnim mestima, poput frižidera, koji je poslednje mesto gde bi čokolada trebalo da se nalazi.
Naravno, treba je čuvati van toplih mesta, a portal Food&Drink prenosi najbolje načine za čuvanje, na kojima će čokolada trajati.
Čokoladice treba čuvati na mestu gde je temperatura oko 15 stepeni Celzijusa, i van domašaja sunčevih zraka.
Ako je u vašoj kuhinji pretoplo, čokoladice možete čuvati u frižideru, ali isključivo ako su čvrsto uvijene u neki materijal, koji će sprečiti da išta prodre unutar vašeg slatkiša.
Čokoladne mrvice sadrže manje kakao-maslaca u odnosu na normalnu čokoladu i time može podneti više temperature. Ipak, slično čokoladicama, mrvice treba čuvati na mračnom mestu, obavijene i na sobnoj temperaturi.
Kakao-prah mora se čuvati vakumirano, na sobnoj temperaturi, dok portal Food&Drink navodi da će u frižideru izgubiti svoj pravi ukus.
Koliko traje čokolada: Crna – dve godine, mlečna i bela – godinu dana, čokoladne mrvice – dve godine i kakao-prah – dve godine.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 4
Пошаљи коментар