Saobraćaj umerenog intenziteta

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta na svim putnim pravcima u Srbiji i odvija se bez prekida i zastoja, ali se zbog vikenda očekuje pojačan saobraćaj u prvim popodnevnim časovima, posebno na putevima van gradskih sredina.

Vreme je u većini krajeva oblačno, a magle i sumaglice ima na području Sjenice, Požege, Kopaonika, Kuršumlije i Vranja, te Auto-moto savez Srbije apeluje na vozače da obrate pažnju na smanjenu vidljivost, brzinu usklade s uslovima puta i drže bezbedno odstojanje u odnosu na vozilo ispred svog kako bi na vreme mogli da reaguju i zaustave se, ukoliko je to neophodno.

Na putevima u višim planinskim predelima još uvek ima zaostalog snega u raskvašenom stanju na kolovozima, te se vozači upozoravaju da bez zimske opreme ne kreću ka nekom od mnogobrojnih zimskih turističkih centara.

Prema posednjim informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije na terminalima u Srbiji nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Od 12. do 16. februara od sedam do 17.00 časova, na delu državnog puta prvog A reda broj 1 (auto-put E-75), zona petlje "Umčari", biće izvođeni radovi na iskopu i izradi temelja za portale, u oba smera.

Radovi će biti izvođeni naizmeničnim zatvaranjem preticajne ili zaustavne saobraćajne trake i biće obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom, saopštio je AMSS.

broj komentara 0 pošalji komentar