Читај ми!

Формиран предмет због интервјуа Мила Ђукановића

Више државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет поводом интервјуа бившег председника Црне Горе и ДПС-а Мила Ђукановића.

Након детаљне анализе интервјуа Више државно тужилаштво ће по потреби предузети и друге мере и радње у циљу доношења одлуке о евентуално почињеном кривичном делу, саопштено је порталу РТЦГ из Вишег тужилаштва у Подгорици.

"Више државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет поводом објаве интервјуа на порталима, који је Антена М дао М. Ђ., а који је од стране Управе полиције достављен на оцјену овом тужилаштву ради преиспитивања евентуалног постојања елемената бића кривичног дјела за које се гоњење предузима по службеној дужности", наводи се у одговору подгоричког Вишег тужилаштва.

Од тужилаштва је дат налог Управи полиције да од Антена М прибави и достави овом тужилаштву интервју у електронској форми, те ће се, како кажу, након детаљне анализе интервјуа, по потреби предузети и друге мере и радње у циљу доношења одлуке

Бивши председник Црне Горе у интервјуу Антени М је рекао да живимо у затрованој атмосфери, те да ће се "ћеранија по Црној Гори наставити". Каже и да је дужан да на то упозори, јер је "црногорско друштво друштво осветника”.

"То није карактеристично само за албанске заједнице, за које се углавном везује крвна освета", рекао је он и подсетио да “у срцу Црне Горе, у Катунској нахији, крвна освета међу одређеним староцрногорским породицама траје дуже од 200 година”.

“Е, ко то не зна, тај не разумије како је опасно кад вам једина политика након доласка на власт постане реваншизам. Реваншизам је само политичко име за освету. То значи да не постоји свијест о томе да треба подвући црту испод црногорске праксе освете. Онај ко ради ово што сада ради, тај не схвата да је већ отпочео нову страницу црногорских освета. И јако гријеши ако у оним лисицама над којима ликује, на рукама других људи, не препознаје своје лисице сјутра”, поручио је Ђукановић.

Његова изјава наишла је на оштру осуду дела јавности.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара