Читај ми!

Реаговање странака на расписивање локалних избора

Копредседник Зелено-левог фронта Радомир Лазовић оценио је, после расписивања избора у 66 локалних самоуправа, да се избори одржавају у неравноправној атмосфери, али да они настављају борбу за изборне услове. Странка Заједно донела је одлуку да не учествује на београдским и локалним изборима.

Радомир Лазовић рекао је да ће наставити да се боре за изборне услове, али и да немамо намеру да СНС-у препуштају било шта.

"Ми смо изабрали да се боримо, наш слоган је 'Бирамо борбу' и ми ћемо свуда где је то могуће стајати као брана отимачини, безакоњу, корупцији", рекао је Лазовић.

Лазовић је поручио и да нема смисла борити се само за Београд већ и за друге градове.

"Сви градови у којима су расписани избори имају шансе да промене власт. Ми имамо много тема о којима желимо да разговарамо", рекао је Лазовић.

Заједно не излази на изборе 

Странка Заједно донела је одлуку да не учествује на београдским и локалним изборима који су заказани за 2. јун.

Странка је у саопштењу навела да остаје при ставу да се испуни минимум услова за одржавање избора које су у марту предложиле странке окупљене око коалиције "Србија против насиља", коалиције НАДА и Прогласа.

Они кажу да остају и при иницијативи да се Уставним законом омогући да се сви локални избори одрже на јесен како би могле да се усвоје и примене препоруке ОДИХР-а.

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић расписала је изборе у 66 локалних самоуправа за 2. јун, а председник Привременог органа града Београда Александар Шапић за 17 београдских општина.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара