Oteli gej mladića kako bi ga "preobratili"

Porodica gej mladića otela ga je iz stana i odvela u "verski objekat" u Crnoj Gori, kako bi ga "vratili na pravi put", saopštila Gej strejt alijansa. Verski obred nije ukazao na to da je mladić "opsednut", te su ga odveli natrag u porodičnu kuću u Sandžaku.

Gej strej alijansa saopštila je da je jedan gej mladić otet u gradu u istočnoj Srbiji i da su ga članovi njegove porodice zatim odvezli u "verski objekat" u Crnoj Gori, jer su bili ubeđeni da je "opsednut" i da će ga verskom službom "vratiti na pravi put".

"Međutim, tokom verskog obreda ništa nije ukazalo da je M.M. 'opsednut', te su ga nakon toga vratili u porodičnu kuću u njegovom rodnom mestu u Sandžaku", navela je Alijansa u saopštenju.

Ako se dokaže da članovi porodice M.M. stoje iza svega, ovaj slučaj biće jedan od drastičnih primera koliko daleko može da se ode u neprihvatanju svojih najbližih onakvim kakvi jesu i kako to može da preraste u ozbiljno kriminalno delo kao što je otmica, istakla je Alijansa.

Gej strejt alijansa je od policije, koja je obaveštena o slučaju, i nadležnih organa zatražila da se otmičari primereno kazne, a da se M.M. i njegovom partneru A.A. pruže zaštite.

M.M. (29) i A.A. (22) su živeli zajedno u gradu u istočnoj Srbiji. A.A. je Alijansi rekao da su nepoznati otmičari u ponedeljak, 30. septembra, odveli M.M. u nepoznatom pravcu i da sumnja da iza otmice stoji porodica njegovog partnera koja živi u Sandžaku.

A.A. je naveo da je bio sam u kući dok je M.M. otišao na posao.

Kako kaže, otmičar je u osam sati ujutru pozvonio na vrata, ušao, zapretio mu da će ga "sahraniti" ako ne sarađuje, vezao ga i pozvao M.M. a A.A. naterao da partnera pozove da se vrati kući.

Kada se M.M. vratio, trojica otmičara su ga odvezla automobilom u nepoznatom pravcu, dok je jedan ostao sa A.A. u kući da ne bi pozvao policiju, ali je A.A. to učinio odmah pošto je otmičar napustio kuću, a obratio se i Alijansi.

Policija je 4. oktobra našla M.M. nepovređenog u porodičnoj kući u rodnom mestu i uzela izjave od njega i članova porodice.

M.M. je kasnije rekao da su ga otmičari pre ulaska u rodni grad u Sandžaku predali članovima njegove porodice koji su čekali u drugom automobilu.

Oni su ga odvezli u "verski objekat" u Crnoj Gori i držali ga tamo dva dana jer su bili ubeđeni da je "opsednut" i da će "verska služba to i dokazati a zatim ga i vratiti na pravi put".

Policija je u međuvremenu bila u njegovoj kući, ali su članovi porodice rekli da M.M. već duže ne živi sa njima i da ne znaju gde je, dok su ostali ukućani "na službenom putu".

"Na sreću, M.M. nije ozbiljnije fizički povređen, ali se nalazi u konstantnom strahu za sebe i svog partnera da ovako nešto može da se ponovi ili da bi sledeći put neko od njih mogao da izgubi život", navela je Alijansa u saopštenju.

Alijansa je istakla da se, i pored velikog iskustva u rešavanju slučajeva nasilja i diskriminacije LGBT osoba, sa ovakvim slučajem nije srela u praksi.

"Porodice pribagavaju fizičkom i psihičkom nasilju i raznim 'metodama' kako bi ih 'preobratili', iako su homoseksualne osobe rođene kao takve i iako homoseksualnost nije socijalnog karaktera, to jest, ne stiče se tokom života i ne može se promeniti", navela je Alijansa.

broj komentara 8 pošalji komentar
(sreda, 09. okt 2013, 11:47)
Цоа [neregistrovani]

Фол

А шта ако све то није истина?

(utorak, 08. okt 2013, 23:51)
Jovan Mirkovic [neregistrovani]

Zalosno,

Je sto ima toliko nerazumnih i netolerantnih roitelja i familije, koji nemogu da shvate da je homoseksualnost rodjena u pojedince, to nije bolest kao sto mnogi sumnjaju. Bolest je kod takvih roditelja prisutna a ne kod dece posebnog opredeljenja.
Ima Boga, Bog ce suditi i tim bezboznjacima koji nemaju ni mozga ni osecaja. Podrska tom napacenom mladicu i njegovom partneru, neka im GOSPOD BOG pruzi pomoc i da razum da oproste gresnicima koji grese protiv njih. Sta rece HRISTOS : Neka baci kamen , prvo onaj ko misli da nije gresnik, gde ce dusa tim roditeljima bez osecaja ?

(utorak, 08. okt 2013, 23:36)
Ćerka [neregistrovani]

Sonja

Šta ako je otac posle šest ćerki dobio njega - naslednika? E, ovo je, između ostalog, slika našeg društva. Pozdrav od nečije ćerke - naslednice.

(utorak, 08. okt 2013, 22:46)
anonymous [neregistrovani]

Mogli su jednostavno da ga se odreknu,i udalje ga iz familije

A šta ako je njegov otac posle šest ćerki dobio njega - naslednika?

(utorak, 08. okt 2013, 22:44)
anonymous [neregistrovani]

Strašna vjest

Strašna vjest ! Moja podrška jadnim mladićima !
Koja sreća da se Srbija kreće putem EU-a i da se takvim divljacima staje na kraj!
Sanjin V.

(utorak, 08. okt 2013, 21:52)
anonymous [neregistrovani]

Moze to jednostavnije

Mogli su jednostavno da ga se odreknu,i udalje ga iz familije. To je najbolje,i najpreporucljivije resenje.

(utorak, 08. okt 2013, 21:34)
Патриот [neregistrovani]

Грешка!

Направили су велику грешку ако су то урадили,Ђаво јесте зао али није луд да ради сам против себе.На једном крају да те наведе да радиш против Божје воље а на другом да те враћа на прави пут.Тако нешто може само неукима да падне на памет да покушају. Искусни траже помоћ, ако ју већ траже, на правом месту.

(utorak, 08. okt 2013, 19:09)
anonymous [neregistrovani]

polako

ali sigurno se gubi sekularizam na Balkanu.Samo vas molim ne uvodite inkviziciju.