Монографије о хришћанском наслеђу на КиМ најтраженија издања СПЦ

На 63. Сајму књига Српска православна црква, и више издавачких фондација њених епархија у земљи и иностранству представљају нова издања, посвећена древним светињама, православној мисли, али и животу и мисији цркве.

На штанду издавачке фондације Српске православне цркве пажњу привлаче сабрана дела различитих аутора и монографија о хришћанском наслеђу у Метохији и на Косову, првенствено манастирима који су део историје и културе света.

"Одбранила сам 2013. године докторску дисертацију под називом 'Зидно сликарство Богородичине цркве у Пећи' одбранила сам а након тога ових последњих пет година сам се посветила и писању монографије. Богородичина црква је једна од највећих задужбина-светиња на Косову и Метохији, задужбина архипископа српског Данила Другог", каже ауторка монографије "Црква Богородице Одигитрије" Анђела Гавриловић.

Духовно богатство представљају и издања епархија Српске православне цркве, потом неких манастира и Задужбине Хиландара.

"Издавачка установа епархије Бачке 'Беседа' из едиције светоотачке литературе овог пута је углавном посвећена Светом Максиму исповеднику. То су два тома одговора 'Писма Светог Максима исповедника' и 'О разним недоумицама', то јест одговори на разне недоумице. За децу имамо поезију Јована Јовановића Змаја, три наслова 'Смиље', 'Христов наук' и 'Мојој вери'", наводи Жељко Латиновић из Бачке епархије.

На овогодишњем празнику књиге разноврсна је и понуда едиција библијских прича и сликовница.

број коментара 0 пошаљи коментар