Мировић: Више новца за Српско народно позориште

Председник Покрајинске владе Игор Мировић најавио је да ће следеће године бити обезбеђена двоструко већа средства за програмске садржаје Српског народног позоришта (СНП).

Циљ је да у наредних годину, две Српско народно позориште има потпуно нову слику у програмском, техничком, организационом и кадрововском садржају, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић после састанка са руководством СНП-а.

Радни састанак са руководством, Мировић је одржао поводом припреме културног програма за обележавање стогодишњице присаједињења Војводине Србији и почетка нове позоришне сезоне.

"Од расположивих 25 милиона динара, само 15 милиона је до сада било предвиђено за програмску продукцију", што је, како је Мировић рекао, "мизерно мало".

"Ради поређења Народно позориште у Београду има 110 милона динара за исте те намене. Желимо да се у наредне три године приближимо том новцу", исткао је Мировић.

Такође, напомиње да је договорено издвајање значајних финансијских средстава за реконструкцију сценске технике и набавку нових инструмената, као и да је најважније да се обезбеди простор за нова запошљавања од јануара 2019. године.

"Донео сам одлуку да издвојимо више од 20 милиона динара за степениште испред улаза у позориште. Недопустиво је да изгледа као до сада", рекао је Мировић.

Управник СНП-а Зоран Ђерић рекао је да је управа обрадована таквим обећањима, као и да ће показати да заслужује ту подршку.

Ђерић је рекао да позориште има 516 стално запослених и 12 на одређено.

"Дозвољено нам је 539, али нисмо имали могућност да попунимо тај број", напоменуо је управник и изразио наду да ће се и та ситуација променити.

број коментара 0 пошаљи коментар