У Ноћи клавира почиње АртЛинк фестивал

Пред нама је још један АртЛинк фестивал младих талената, који ће нам поново потврдити да класична музика има своје следбенике и достојне наследнике захваљујући чијем таленту не треба да страхује за своју будућност.

Окупе их у Београду на почетку јесени у АртЛинк фондацији, они чији су ентузијазам, рад и таленат, најбоља потврда тога.

Доводећи из различитих земаља младе таленте, чија имена ћемо несумњиво једном препознати као концертне звезде светских дворана, искорачили су из искључиво музичке смотре.

АртЛинков фестивал младих талената постао је, заправо, више од популаризације класичне музике међу младима. То је увелико манифестација која служи на част културном имиџу главног града, подижући сваке године лествицу доброг укуса и понуде достојне једне европске метрополе.

Тако се и ове године отишло корак даље, па програм прати важну годишњицу коју обележавамо – 100 година од завршетка Првог светског рата.

Почиње све у Ноћи клавира 23. септембра у 20 часова, у Великој сали Коларчеве задужбине. На манифестацији "Ноћ клавира" наступиће француски пијанисти Мишел Далберто, један од најзначајнијих музичких уметника у Француској данас, и Жан Пол Гаспариан, звезда у успону.

Њихов наступ биће уједно и омаж Клоду Дебисију, поводом стогодишњице од смрти великог композитора.

Под слоганом "У ритму класике", потомак чувене пијанистичке породице Адик Нојхаус, представиће се реситалом у Свечаној сали Скупштине града Београда, 26. септембра.

И ове године, на Коларцу нас 30. септембра у 11 часова чека музичка променада, овог пута – флаутисткиња Мариана Буслехнер из Аустрије са пијанисткињом Алисом Бешевић.
АртЛинк фестивал ће бити затворен 1. октобра на Коларцу, традиционалним Гала концертом оркестра АртЛинк млади виртуози потпомогнути истакнутим концерт мајстором виолинистом Робертом Лакатошем и италијанским солистом Ђорђом Мандолезијем, првим фаготистом Париског оркестра.

У недељу, 2. октобра у Италијанском институту у Београду, представиће се реситалом Гиоргио Мандолеси и пијанисткиња Наташа Шарчевић.

Пети АртЛинк фестивал младих талената биће реализован у сарадњи са Француским институтом, Амбасадом Израела, Еуником, Италијанским институтом, Одељењем за културу Мађарске амбасаде, Амбасадом Аустрије и Култур форумом.

број коментара 0 Пошаљи коментар