"Боливуд" на позоришним даскама у Београду

"Боливуд" стиже у Београд, али не као фимска индустрија, већ позоришна представа. На сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта у Београду спрема се премијера ауторског пројекта једне од наших најзначајнијих драмских списатељица млађе генерације, Маје Пелевић. Премијера је 25. маја.

Индустрија која годишње произведе око хиљаду дугометражних филмова, препознатљива по причама у којима царују љубавни троуглови, љути родитељи и незахвална деца, у којима жртве на крају доживе исконску правду, из индијских студија преселила се на српску сцену, али само као метафора.

''Боливуд'' је у Народном позоришту.

"Боливуд је у неку руку асоцијација на ту фабрику снова, свих тих снова које ми маштамо на дневном нивоу када размишљамо о друштву данас. С друге стране, Боливуд може да буде исто тако нека врста ескапизма, утопије а то је оно чиме се ова представа бави", каже Маја Пелевић, ауторка представе ''Боливуд''.

И као што боливудски филмови имају много музике и плеса, тако ће и српски Боливуд имати ритам, али свој. 12 сонгова изводиће уживо, музичари на сцени. Сонгове је написала Маја Пелевић, музику компонује Ања Ђорђевић.

"Сећам се када је рекла Боливуд, помислила сам ја све могу, али Боливуд, господе боже, ја то не умем, али када је рекла - али твој Боливуд! Помислила сам, хвала! Текст је бескрајно духовит", испричала је Ања Ђорђевић, композиторка.

Глумац Павле Јеринић каже да је то мјузикл али има елементе хорор трилера, романтичне комедије, свега и свачега.

"У том смислу је Боливуд, у том смислу шареноликости жанрова, игре, костима, глуме, израза", рекао је Јеринић.

Са далеких путовања Маја Пелевић, уместо магнета, доноси идеје за позоришне представе. Тако је било са Северном Корејом, и сада са Индијом. Премијера ''Боливуда'' заказана је за 25. мај.

број коментара 0 пошаљи коментар