Бојан Суђић: Београду био потребан простор какав је Комбанк дворана

Концертом Симфонијског оркестра РТС-а, са маестром Бојаном Суђићем на челу и пијанистом Франческом Тристаном, свечано је отворена реконструисана дворана Дома синдиката – Комбанк дворана. Уочи концерта, Суђић је рекао да та дворана сада има далеко боље акустичке перформансе.

Бојан Суђић, шеф-диригент Симфонијског оркестра РТС-а и уметнички директор Музичке продукције РТС-а, рекао је уочи концерта, да је Београду био потребан простор каква је Комбанк дворана.

"Ми се сећамо простора из шездесетих и седамдесетих година, када су највеће звезде филхармоније и солисти наступали. Неколико деценија она није била у тој функцији", рекао је Суђић.

Истакао је да дворана сада има далеко боље акустичке перформансе, што би требало да се чује на неколицини наредних концерата.

Подсећајући да Београд има Коларац, у којем је око 600 места за публику, Народно позориште са око 800 и Центар "Сава" у који може да се смести од 2.000 до 4.000 људи, Суђић је рекао да је са 1.400 места Комбанк дворана управо оно што је било неопходно Београду.

"Комбанк дворана место културног сазревања нових генерација" 

Директор Комбанк дворане Игор Станковић, наводи да је Дом синдиката био место великих концерата, фестивала, имена и звезда које су га посећивале.

Додаје да је једна од највећих звезда која је сведок тог времена и која је свој први солистички концерт одржала у Дому синдиката Ђорђе Маријановић кога је публика поздравила аплаузом.

Наводи да је Комбанк дворана спремна да постане место доброг одрастања и културног сазревања нових генерација.

Истиче да реконструисана Комбанк дворана задовољава све нормативе када је у питању квалитет, контрола, заштита, управљање и приступ особама са посебним потребама.

Навео је да је у реконструкцији дворане "учествовало више од 120 искључиво српских извођача радова".

број коментара 0 пошаљи коментар