Чајковски за београдску публику

Симфонијски оркестар РТС-а, уз маестра Бојана Суђића, концертом на "Коларцу" отвара сезону. Као солиста наступа пијаниста Стефан Ћирић. Дипломирао у Лондону, наступао са Лондонском и Софијском филхармонијом, Бечким симфонијским оркестром, Лондонским камерним оркестром.

Шта сте изабрали за представљање домаћој публици?

Чајковски клавирски концерт у бе-молу ми је још од малих ногу веома драг, пошто сам одрастао слушајући га у изведби Рихтера, Гилдса, и тако неких заиста највећих пијаниста. Просто сам желео да се у Београду, после дуго година, без наступа са оркестром, представим београдској публици баш са Чајковским. Мени је најбитније да публика осети нешто, не оду равнодушни.

Како је свирати са Лондонском филхармонијом, а како са ансамблом РТС-а?

То је нешто што човек никада не може да заборави. Када се тако нешто оствари, просто је срце пуно и трудите се да урадите што боље можете.

А са РТС-ом?

Са РТС-ом заиста дивно. Мени је ово први пут да свирам са њима и велика ми је част да наступам ето баш на Коларцу пред нашом публиком. Моји људи, мој град, топло ми је око срца, Коларац где наступам од малих ногу...дивно се осећам.

број коментара 0 пошаљи коментар