Ко је крив за нереде?

Пошто је Српска радикална странка оптужила за инциденте на митингу подршке Ратку Младићу шефа кабинета председника Србије Миодрага Ракића и заменика шефа СНС-а Александра Вучића, и Ракић и напредњаци одбацују оптужбе.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић и шеф кабинета председника Србије Миодраг Ракић одбацили су оптужбе Српске радикалне странке да су организовали инциденте до којих је дошло на митингу СРС-а у знак подршке Ратку Младићу.

Радикали су навели да их чуди што је МУП убрзо пустио свих 130 особа које су тада приведене, као и што, ни 10 дана после митинга, нема информација о томе ко је организатор инцидената.

"Оне који су ломили семафоре, бацали цигле и камење - организовали су Ракић и Вучић", рекао је посланик СРС-а Борис Алексић, који тврди да се Ракић и Вучић знају од раније, и да су се виђали у Схевенинегну. Алексић је навео да је Ракић познат по сарадњи са припадницима страних служби, а Вучић по ранијим изгредима.

Према речима Алексића, митинг подршке Младићу био је миран око сат времена, а после тога је уследио сигнал групи убачених људи, који су почели да ломе аутобуску станицу преко пута Дома Народне скупштине.

"Напали су чак и посланика СРС-а. Тражимо да се испитају детаљи о томе и да видимо кога су то организовали Вучић и Ракић, а не да оптужују онако подмукло патриотске организације", наводи Алексић.

Вучић је изјавио да су оптужбе радикала "срачунате неистине" и затражио да га тим поводом министар унутрашњих послова Ивица Дачић и председник Србије позову на информативни разговор

"Спреман сам да идем у затвор ако су у стању да докажу било какву везу између мене и оних који су правили нереде", рекао је Вучић

У МУП-у не желе да коментаришу питање радикала зашто надлежни органи нису обелоданили позадину инцидента и зашто су одмах пуштени сви притворени.

број коментара 11 пошаљи коментар
(четвртак, 09. јун 2011, 14:24)
Сања [нерегистровани]

дефиниције

Изгледа да су људи мало заборавили дефиниције национализма и патриотизма и да их бркају са појмом нацизма.
Национализам је љубав према сопственој нацији(стара француска реч nation што је описно значило "у вези са језиком и територијом") патриотизам је љубав према сопственој домовини (lat. patria, ae f.- домовина). Дакле, та два термина не треба да имају никакву негативну конотацију.
Насупрот томе, нацизам је мржња према свакој другој страној нацији.

(среда, 08. јун 2011, 23:17)
Бојан [нерегистровани]

Ре: срамота

"to je pravo lice srbije. naciolizam i nevaspitanost srbskog naroda"

Какав сад "нациолизам", ваљда национализам!
Господине, бркате појмове, то није исто што и нацизам! Не, то није исто оно што је Хитлер радио. Управо супротно, српски народ се одувек борио против нацизма и фашизма!
А ако се не разумете баш најбоље, прво се информишите шта је у ствари национализам, пре него што напишете овде неки коментар!
А ови хулигани што су дивљали, нису дошли да подрже протест, већ су дошли са намером да праве инциденте.
Ја сам лично био на протесту, и уживо сам видео групице тих хулигана које су протрчале поред мене. То су све били клинци од не више од 20 година, а многи су били и малолетни. Имали су мараме преко лица и капуљаче на глави, а бацали су каменице у правцу полиције, и превртали су контејнере и канте за ђубре поред улице. Ја сам био сам, иначе да сам био са више другара, лично би ја ухватио те клинце, и питао би их ко их је потплатио да тако дивљају. То нису Срби и патриоте, то су најобичнији неваспитани бандити, чије бих родитеље извео у центар града на стуб срама, да им се цео нормалан свет руга, јер су тако лоше васпитали своју децу!
Ако полиција не каже ко стоји иза ових уличних бандита, онда ћу ја лично следећи пут спремити групу од 200 анти-хулигана, у белим мајицама, без марама и капуљача. И чим ови прави хулигани крену на полицију да дивљају, има да направимо обруч око њих, и да их све похватамо. Па има да пропевају све као птичице на лицу места, и ко их је послао, и колико их је платио, све у детаље.
Кад је дотле дошло да грађани преузимају правду у своје руке, онда испада да од државе немамо ништа.
А ови симпатизери Напредњака што провоцирају, њима имам да поручим нека само мирно спавају и сањају, и нека се надају да њихов Тома неће правити коалицију са Тадићем.
А кад их све буде издао и преварио (као што је издао и Радикале), онда ће се ваљда пробудити!

(среда, 08. јун 2011, 22:07)
anonymous [нерегистровани]

nije

srbskog vec srpskog,na svim jezicima

(среда, 08. јун 2011, 21:53)
anonymous [нерегистровани]

SUVISAN TEKST !

Sada je suvisno ,vracati se nazad ,odakle nema povratka .Tako Ratko Madic je u Hagu, i ne bi trebalo sada opozicione stranke da se putem medija okrivljuju ,jer to ne vodi nicemu ,nego obrnuto -vracanje u ruznu proslost .

(среда, 08. јун 2011, 21:41)
anonymous [нерегистровани]

sramota

to je pravo lice srbije. naciolizam i nevaspitanost srbskog naroda

(среда, 08. јун 2011, 21:32)
anonymous [нерегистровани]

Neka se istraži

Imao sam prilike da učestvujem u ovom protestu i nisam išao sa namerom da se sukobljavam ni sa kim niti sam se sukobljavao. Simptomatično je da uvek izbiju neredi na opozicionim mitinzima osim na onima gde Toma Nikolić proglašava štrajk glađu. Neka nadležni organi ispitaju ko su huligani koji ''slučajno'' svugde izazovu nerede i onda se iskopromitije ceo miting koji je bio potpuno miran i dostojanstven. I zašto policija ne izoluje takve grupice i pohapsi ih onda čim se zahuktava nego namerno reaguje tako da celo dešavanje mora da se prekine?

(среда, 08. јун 2011, 21:16)
anonymous [нерегистровани]

lice

To je ono pravo lice sto vlada zeli da prikrije

(среда, 08. јун 2011, 21:06)
Che Gevara [нерегистровани]

Mitihg

Morali su nekoga da okrive nece valjda da kazu e nismo sposobni da oganizujemo miting.

(среда, 08. јун 2011, 20:53)
Сале Земун [нерегистровани]

Ма да..

Комплекси су чудо! Ето пре неки дан су најављивали масовне преласке,па помислисмо да је гужва по Београду због радикала,кад оно неке краве ''пасле'' по центру града. Данас им је крив Вучић за нереде? Хтели су само мало да се издивљају по граду,кад оно не може. Није крива ни полиција,ни градска власт, ни власт,нико само су криви они који на два митинга са енормно већим бројем учесника није имала ни један једини инцидент. Шта ли је следеће,да ли ће Напредњаци бити криви и за бомбардовање Либије,за земљотресе по свету....да да комплекси су чудо!

(среда, 08. јун 2011, 20:24)
anonymous [нерегистровани]

Naravno

Pa svi smo svedoci da vlast nikog ne kaznjava. zasto? Omladinu su drzali nekoliko meseci u pritvoru bog nereda za vreme parade srama a ove pustili cim su im videli clanske karte.