Читај ми!

Душко Кнежевић изручен Црној Гори

Председник "Атлас групе" Душко Kнежевић изручен је Црној Гори из Велике Британије, саопштено је из црногорске Управе полиције.

Како се наводи у саопштењу, Душко Кнежевић се потражује ради вођења више кривичних поступака у Црној Гори, а због сумње да је починио кривична дела злоупотреба положаја у привредном пословању путем подстрекавања, злоупотребе овлашћења у привреди путем подстрекавања, као и за стварање криминалне организације и прање новца.

"Екстрадициони поступак је, у веома кратком року, спроведен од стране Управе полиције и Специјалног државног тужилаштва Црне Горе са једне стране, и Министарства унутрашњих послова Велике Британије (Home Office) уз подршку Kанцеларије официра за везу Велике Британије у Београду и Амбасаде Велике Британије у Подгорици, са друге стране", истиче се у саопштењу.

Екстрадиција је, додаје се, рано јутрос реализована посебним летом на релацији Лондон–Подгорица уз високи степен мера безбедности.

Кнежевић ће бити спроведен Вишем суду у Подгорици на даљу надлежност, закључује се у саопштењу.

Суд у Лондону одлучио је у фебруару прошле године да изручи Kнежевића Црној Гори, а тим његових бранилаца најавио је жалбу с обзиром на то да тадашња одлука Вестминстерског суда у Лондону није била правоснажна.

Црна Гора је изручење Kнежевића тражила још у јулу 2019. године.

Информативна служба црногорске Управе полиције званично је потврдила 2019. године да је за Kнежевићем расписала потерницу у вези са предметом који против њега води Специјално државно тужилаштво у вези са више кривичних дела.

Кнежевић: Долазим са плавом торбом, многима неће бити пријатно

Душко Kнежевић је за Вијести уочи изручења рекао да у Црну Гору стиже са плавом торбом и да многима није пријатно што долази.

Поручио је и да је пристао на изручење пре него што је искористио све правне механизме, јер не жели да дозволи да му се и даље пљачка имовина.

"Пристао сам да се вратим у Црну Гору после одлука суда да будем изручен. Процедурално нисмо користили могућности које смо имали, јер се врши пљачка моје имовине у Црној Гори и хтио сам да дођем да то зауставим, али и да докажем своју невиност, јер сви људи који су ме оптуживали сада су већ у затвору", навео је Кнежевић.

Упитан коме одговара а коме не то што сада долази, одговорио је: "Долазим с плавом торбом, али ми иде са тегет комбинацијом. Достини није пријатно што долазим… Издржаћу, издржао сам и горе".

Kнежевић је 2019. рекао да је некадашњем председнику Црне Горе и лидеру Демократске партије социјалиста Милу Ђукановићу дао новац који се налазио у плавој торби, што је Ђукановић демантовао.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара