Вучић: Организовали су читаве фабрике лажи против Србије

Председник Србије Александар Вучић реаговао је поводом писања регионалних медија о резолуцији о Сребреници да су организоване читаве фабрике лажи против Србије и да би усвајање резолуције значило отварање Пандорине кутије.

Председник Вучић је у видео-објави на Инстаграму навео да је јуче на конференцији за новинаре недвосмислено говорио о потреби очувања мира и "о томе како ћемо све да учинимо да мир буде сачуван".

"Говорио сам да би усвајање резолуције у УН, значило отварање Пандорине кутије и недвосмилено рекао да то значи велики број нових резолуција пред Генералну скупштину УН, данас сте могли да видите у регионалним медијима, од 'мајке Сребенице' до свих осталих који кажу да је Пандорина кутија у ствари рат против наших комшија, даље наоружавање, иако је било потпуно јасно да то везе једно са другим никакве нема", рекао је Вучић у видео-снимку на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav". 

Истакао је да се многи осећају угроженим, како је навео, због тога што се Србија наоружава. 

"Сви су забринути и осећају се угроженим због српског наоружавања, погрешили су. Нисмо ми добили 'рафале', већ Хрватска. НАТО је тај који убрзава своје програме наоружавања и ми немамо ништа против тога. Ми се нормалним, уобичајеним током наоружавамо, онолико колико је потребно да би једна мала суверена, независна земља могла да опстане", рекао је Вучић.

Нагласио је да није важно да ли је "хајка која се води против Србије персонална или не".

"Они показује нервозу и мисле да ће са лакоћом да остваре своје циљеве да сруше Србију на колена. Да само Србија понижена, поражена, може да буде добра Србија. За нас Србија нема алтернативу, само победничка, значи економски успешна, напредна, суверана и слободна Србија је она за коју дишемо, за коју живимо  и коју волимо више од свега. Без обзира на те фабрике лажи победиће Србија", рекао је председник.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара