Јединствена Русија за референдум о уласку Србије у НАТО

Високи функционер владајуће Јединствене Русије Сергеј Железњак заложио се за одржавање референдума у Србији о уласку у НАТО заједно са ванредним парламентарним изборима.

На сајту те странке објављено је реаговање Железњака "у вези са изјавом премијера Србије Александра Вучића о томе да у земљи неће бити одржан референдум о уласку у НАТО"

Железњак, који је заменик генералног секретара ЈР, навео је да "проблеме унутар земље морају да решавају сами грађани на референдумима".

"Одговорним политичарем може се сматрати само онај коме су приоритет интереси грађана рођене земље и који иступа као реализатор њихове воље", наводи се у изјави Железњака.

Према његовим речима, Русија сматра братским Србију, као и друге земље балканског региона, и зато "дели забринутост становника тих земаља због процеса насилног увлачења у алијансу".

"Притом ће се Русија с поштовањем односити према било ком избору народа тих земаља, ако то буде резултат истинске воље грађана", навео је Железњак.

Додаје да анкете јавног мњења показују да за 80 одсто Срба било које приближавање НАТО представља "болно питање".

"Управо због тога захтев за свенародно изјашњавање, заједно са одржавањем ванредних парламентарних избора, у потпуној мери одговара тежњи већине грађана земље, расположених против НАТО. Очекује се да је више од 100 хиљада људи спремно потписима да подржи иницијативу за одржавање референдума", наводи се у изјави.

Према, његовим речима, референдум је најслободнија и најдемократичнија форма изјашњавања народа и може једном и заувек да стави тачку на најважније спољнополитичко питање које може да одреди судбину државе.

"Само поштено, отворено свенародно изјашњавање може да заустави процес постепене дискретне атлантске интеграције, да се створе сигурне гаранције неуласка Србије и Црне Горе у НАТО и очување војне неутралности, које подржава већина грађана", навео је Железњак.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 03. мар 2016, 21:35) - anonymous [нерегистровани]

Narod mora da se izjasni

Mora da se raspiše referendum.

(четвртак, 03. мар 2016, 15:16) - anonymous [нерегистровани]

NATO

Potpuno se slazem sa predhodnim komentarima ALI ne zelim ni da nas uvedu u NATO na sporedna vrata bez da mi daju sansu da i ja kazem sta mislim. Svaka cast politicarima ali ni mi (narod ) nismo bas toliko glupi.
Referendum je ipak najpravilnije.
Pozdrav

(четвртак, 03. мар 2016, 14:21) - slavko [нерегистровани]

Čemu služi NATO?

Pa kada si u NATO Rusija ti ne može određivati kakve češ referendume da praviš.

(четвртак, 03. мар 2016, 14:04) - anonymous [нерегистровани]

realno

ne bi trebalo da Rusi budu veci katolici od Pape.. Umemo mi da se staramo o sebi. Ne svidja mi se ovakav stav, pa makar bio i stranacki. Naravno da mi ne zelimo u NATO, ali to je apsolutno nasa odluka i niko ne bi trebalo da nam soli pamet, pa ni Majka.