Ружић се извинио гласачима СНС-а, СПС-а, Вучићу и Дачићу

Потпредседник СПС-а Бранко Ружић извинио се гласачима СНС-а и СПС-а, као и двојици лидера Александру Вучићу и Ивици Дачићу због, како је навео, погрешног утиска који се стекао у јавности када је на свој "Фејсбук" профил окачио фотографију са Игором Микићем, који је прошле године вређао премијера.

Бранко Ружић је на својој Фејсбук страници навео да његов мотив ни на који начин није био утемељен у жељи да оспори, опонира или девалвира рад реформске Владе, чији је, како је навео, драгоцен и вредан део странка чији је он потпредседник.

 

Указао је да се они који се сећају афере "дрон" на фудбалској утакмици Србија – Албанија, вероватно сећају и дезинформација о његовој наводној умешаности у инструисање Микића да вербално нападне председника Владе.

"Имајући то у виду, тај приватни статус је пре свега био у функцији демантија једне такве инсинуације и није био уперен против било кога, нити је имао политички или политикантски префикс, већ искључиво моју личну жељу да укажем да сам тог дана први пут у животу упознао човека за кога се годину дана тврдило да је под мојом директном инструкцијом учествовао у том инциденту, који сам и тада у више наврата осудио", навео је Ружић.

Потпредседник СПС-а је додао да је припадност клупским бојама ствар личног избора и сензибилитета, те да "туђи избор поштује, а да у свој не да".

"Због Србије и њене јавности, као човек који се на озбиљан начин бави политиком, осећам потребу да изразим жаљење и извињење, због погрешног утиска који се тим поводом стекао у јавности, гласачима СНС-а и СПС-а, као и двојици лидера Александру Вучићу и Ивици Дачићу, чији је однос стуб владајуће коалиције и гарант модерне, здраве, социјално праведне, економски развијене, некорумпиране, декриминализоване, европске Србије", навео је потпредседник СПС-а.

Лидер СПС-а Ивица Дачић најављује да ће се случајем Ружић бавити страначки органи

Додао је да је својим активним учешћем у реализацији прокламованих циљева, и претходне као и ове владе СНС–СПС, било као министар, било посланик, али и као потпредседник странке, сасвим јасно демонстрирао приврженост циљевима за које се залаже Влада Србије и њен премијер.

Ружић је истакао да у руководству СПС-а постоји монолитност у погледу стратешке политичке оријентације и указао на свој потпуни допринос да та монолитност никада и ни по коју цену не буде нарушена.

"Сви који познају моје политичке манире, карактер и енергију, знају да сам последњи који бих било шта разграђујуће учинио тврђави коју сам зидао годинама", додао је Ружић.

Изразио је наду да ће српска јавност овом његовом "скромном и добронамерном изјавом ставити тачку на ову тему".

"Надам се да ћемо се сви заједно окренути изазовима који стоје пред државом Србијом у процесу модернизације, као и политичког, економског и међународног јачања наше земље, а све за добробит грађанки и грађана", додао је Ружић.

број коментара 99 Пошаљи коментар
(понедељак, 02. нов 2015, 23:40) - anonymous [нерегистровани]

Cekajte

Izvinjava se glasacima SNS,SPS i dvojici politicara!?
Znaci,ostalima se ne izvinjava!

(понедељак, 02. нов 2015, 13:35) - Чика Чика [нерегистровани]

Забранити!

Свим политичарима треба забранити било какво оглашавање на друштвеним мрежама!
Имају и превише места у свим могућим медијима.

(понедељак, 02. нов 2015, 10:48) - Siniša [нерегистровани]

Izvinjenje?

Pa ... Ružić se izvinio zbog 'utiska', a ne zbog toga što se hvalio poznanstvom sa 'navijačem' koji je upao na teren!
Znači ... i dalje ostaje pri svom mišljenju kako je taj 'tip' ...'najbolji čovek na svetu'!

(понедељак, 02. нов 2015, 06:03) - anonymous [нерегистровани]

А ко би га па знао

да ли је Ружић све ово случајно урадио?...Можда је хтео проверити колико у СПС-у има присталица, па ако би му се учинило да је то довољан број, можда би мало Дачићу заталасао воду...Шојић је најбоља серија коју је РТС икада снимио...

(понедељак, 02. нов 2015, 00:41) - anonymousPero [нерегистровани]

Zar

Zar ovaj Ruzic ne svata da u demokratsku Srbiju vrecanje ili omalovasanje Vucica je krivicno delo mozes svakok u Srbiju da vrecas ali Vucica nikako jer je to krivicno delo.Zbok toga tu nema sta da trazi Dacic nego to je delo za tuzilastvo da se pozabavi jer vreca coveka koj nezpava za dobrobit Srbije odnosno naroda i drzave.

(понедељак, 02. нов 2015, 00:14) - Moma [нерегистровани]

Nista se ne desava slucajno...

"On je dusa od coveka..." I sve to, zajedno sa fotografijom, objaviti na javnoj mrezi - nije slucajno. Ruzic nije nepismen niti neoprezan covek.
U svakom slucaju ovo je jos jedna sramota na srpskoj politickoj sceni.

(недеља, 01. нов 2015, 23:04) - Senoriota [нерегистровани]

Selfie

"Надам се да ћемо се сви заједно окренути изазовима који стоје пред државом Србијом у процесу модернизације, као и политичког, економског и међународног јачања наше земље, а све за добробит.." Ne, ne Ruzicu, ti ces da pravis selfije i kacis ih po drustvenim mrezama!

(недеља, 01. нов 2015, 23:02) - anonymous Zoran Petrovic [нерегистровани]

Nedopustivo...

Dacicu, ovo nije prvi put da Ruzic pravi nedopustive gafove i kompromituje tebe i SPS. Koalicija sa SNS je dobra i treba je negovati jer je to u interesu Srbije. Mislim da mu nije mesto u najuzem rukovodstvu Partije. Ne treba mu vise tolerisati takvo ponasanje. Nije on dete.

(недеља, 01. нов 2015, 23:00) - Lana [нерегистровани]

c

Dacic ozbiljno mora da se pozabavi Ruzicem u narednim danima.

(недеља, 01. нов 2015, 22:58) - anonymous [нерегистровани]

Facebruk

Sada je jasno. Gospodina Ruzica su pogodili komentari na Facebuku na koje smo vec zaboravili, pa se sad setio da ih demantuje?