Вучић: Србија спремна за почетак преговора

Србија испунила све услове за добијање датума и спремна је за отварање поглавља 23 и 24 која се тичу владавине права и правосуђа, поручио вицепремијер Александар Вучић у разговору са министарком правде Аустрије Беатрикс Карл.

Први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић рекао је у разговору са министарком правде Аустрије Беатрикс Карл да је Србија испунила све услове за добијање датума за почетак преговора са ЕУ и да је спремна за отварање поглавља 23 и 24 која се тичу владавине права и правосуђа.

Вучић је нагласио да би помоћ Аустрије у области обуке тужилаца и правних експерата била драгоцена, посебно у борби против привредног криминала, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Министарка Карл је изјавила да ће Аустрија подржати Србију како би добила датум за почетак преговора са ЕУ и рекла да је аустријска страна спремна да помогне у припреми и обуци правних експерата.

Обе стране су констатовале да су билатерални односи двеју земаља на високом нивоу, посебно истакавши неопходност даљег јачања економске сарадње кроз улагања аустријских инвеститора у српску привреду.

Аустријска министарка се састала и са премијером Дачићем и министром правде и државне управе Николом Селаковићем.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар