Kulturni krugovi. Gutenbergov odgovor

Gošće Gutenbergovog odgovora su pesnikinje Tanja Kragujević i Tanja Stupar Trifunović

U prvom satu izveštavamo vas o kulturnim aktuelnostima kod nas. Tematski deo emisije,  posvećen je savremenoj srpskoj književnosti, a gošće Gutenbergovog odgovora su pesnikinje Tanja Kragujević i Tanja Stupar Trifunović.

"Od svetlosti, od prašine" - dvadeseta je pesnička knjiga Tanje Kragujević objavljena kao deo nagrade "Rade Tomić".


Ova pesnikinja je još davno zapisala da pisanje poistovećuje sa traganjem za spojenim sudovima života i poezije, o čemu svedoči i nova knjiga koja se može čitati kao "pesnička hronika naše egzistencije".

Nakon četiri knjige poezije i jedne knjige priča, Tanja Stupar Trifunović objavila je i prvi roman "Satovi u majčinoj sobi" (Zavod za udžbenike i nastavna sredstava, Istočno Sarajevo, 2014).
Zadržavajući najbolje od pesničkog jezika i uvodeći raznovrsne pripovedačke postupke, Tanja Stupar Trifunović preispituje sliku i ulogu žene i majke u porodici i društvu.

Emisiju uređuje i vodi Tamara Krstić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]