Talasanje - Pusti priču

Kako privilegovana manjina upravlja kapitalom? Da li su od ekonomske politike opasniji moderni lekovi kojima se krize leče? O narastanju socijalnih razlika, lakoći otpuštanja, sistemu u kome je sve na prodaju i guranju u zaborav šta su pravi uzroci krize za Talasanje govori ekonomista Nebojša Katić, poslovni konsultant koji radi u Londonu.

Autorka: Dijana Ivanov Kadić

Radio Beograd 1, 11.05

 

broj komentara 11 pošalji komentar
(četvrtak, 14. avg 2014, 00:27) - student [neregistrovani]

iz mog ugla

Gospodin Katic je ne samo vrstan poznavalac ekonomskih prilika ovde i u inostranstvu, vec i veliki gospodin sa izrazenom kulturom polemike i neostrascene debate, za kojom vapi 'intelektualni' prostor Srbije. Izmedju redova njegovih britkih recenica provejava i duh njegovih moralnih vrednosti sto odaje utisak ne samo velikog erudite, vec, jos vaznije - velikog coveka.
Njegova skromnost ce reci da preterujem, ali g. Katic je, po mom uverenju, najbolji ekonomista kojeg Srbija danas ima.
Na kraju, ali ne manje bitno, za obozavanje je njegov cinizam koji mami osmeh i prilikom citanja najsumornijih tema.

(ponedeljak, 11. avg 2014, 21:53) - И. [neregistrovani]

О Небојши Катићу

У питању је најкомплетнији српски економиста, без обзира што живи и ради у Лондону.

Стиче се јак утисак да доста чита не само економску литературу, већ и књиге из историје, социологије итд. Отуда пише и наступа лепо, а његови чланци су веома слојевити.

Трагедија је што његове проактивне предлоге из чланака овде неће да примене, јер се у Србији тражи сасвим други профил економиста - жељних и иностраних и домаћих синекура.

(ponedeljak, 11. avg 2014, 19:29) - anonymous [neregistrovani]

genije

Gospodine Katicu, zadovoljstvo Vas je slusati i citati, zahvaljujem Vam se sto pisete za nas, tumacite nam stvarnost i pomazete da shvatimo gde smo iako to pokusavaju da sakriju od nas.
Uverenja sam da nam moze biti bolje ako i samo ako se uvede autokratija sa Vama na celu. Dosta je ovom zemljom vladalo neoliberalno sarlatanstvo i dilentatizam.

(ponedeljak, 11. avg 2014, 15:47) - Janko i Marko [neregistrovani]

Bilo nekad

Nekad smo imali Vreme, Nin, Politiku, a onda se sve pretvorilio u POLITIKU! Hvala Vam, da vi niste trosili, mi bi sad bili na moru! Dragi mama i tata, puno vas pozdravljaju vasi sinovi.

(ponedeljak, 11. avg 2014, 15:28) - Marta [neregistrovani]

jedno dete

Htela sam više od jednog deteta - ćerke Milice. Samo ste potvrdili moj stav - neeee! Moje emocije meni, mojoj Milici malo više znanja i obrazovanja, ne srpskih doktorata. Možda i nju Bog pogleda da zbriše odavde, mada ni TAMO nije bolj.A gde je. Odavno me neko nije ovako ubio u pojam, a negde me i osvestio. Nadam se da ste me shvatili. Samo nemojte da prestanete da TALASATE!

(ponedeljak, 11. avg 2014, 15:15) - marama [neregistrovani]

komentar

Pozdravljam izbor gosta, uvek je vredno slušati g. Katića

(ponedeljak, 11. avg 2014, 15:13) - Mirko [neregistrovani]

ideali

U ideale veruju budale! Ja sam bio jedan od njih, ako je za utehu! Pozdrav g-dinu Katicu i Dijani.

(ponedeljak, 11. avg 2014, 14:58) - Marko [neregistrovani]

perspektiva

Da mi je neko rekao pre deset godina da ce Prvi program Radio Beograda biti "prozor u svet" - ja bi mu odgovorio da mu nije dobro. No, tako je, kako je! Pokazalo se da ne treba suditi olako. Ali sta sam ja sve mislio i verovao! Odslusah emisiju i odoh da prosetam svoju unuku, mlad sam deda jos mogu. Ali ne mogu da odagnam tugu i pitanje GDE SMO BILI I STA SMO RADILI. GDE MI JE BILA PAMET! Na kraju nam na žalost ostaje da se borimo u okviru svoje mikrozajednice. Sve ostalo je zabluda! "U idelae veruju budale", otpeva Bora Čorba i prodade i on svoje ideale. Pozdrav Vama i Vasem gostu od srca! I ono malo ideala i uverenja u koje želim da verujem.

(ponedeljak, 11. avg 2014, 14:07) - anonymous [neregistrovani]

znanje je moc

Gospodin Katic je svojim radom na edukaciji nas laika za ekonomiju uneo novu nadu da je ipak moguce nesto uciniti.
Covek je genije koji prica razumljivim jezikom i sa konkretnim resenjima .
Blog gospodina Katica je vrhunski, zelim mu svako dobro i hvala na dosadasnoj edukaciji.

(ponedeljak, 11. avg 2014, 12:50) - Sonja. L. [neregistrovani]

surova realnost!

Odavno nisam cula ovako iskren prikaz stvarnosti! Veliki pozdrav!

Magazin na Prvom Magazin na Prvom

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]