ЕУ кажњава Италију због смећа

Италија ће бити кажњена ако не уклони смеће из Напуља, упозрава Европска комисија. Држава није ништа предузела да реши проблем гомилања ђубрета у граду. Грађани, незадовољни предлогом нове локације за депонију, полицију нападају камењем.

Европска комисија упозорила је данас Италију да ће се суочити са санкцијама ако не реши проблем две хиљаде тона ђубрета нагомиланог на улицама Напуља.

Последњи сукоби између полиције и становника Напуља, око локације депоније у том граду, показују да Италија није предузела задовољавајуће мере како би решила ту кризу, изјавио је европски комесар за природну средину Јанез Поточник.

Због намере италијанских власти да изграде највећу депонију на отвореном у Европи, у националном парку код Напуља, грађани околних места протестују изазивајући нереде, палећи италијанске заставе, аутомобиле и бацајући камење на полицију.

Италијански премијер Силвио Берлускони јуче је обећао брзо решење сукоба и рекао да ће Влада преузети управљање напуљском депонијом.

Влада Италије обећала је 14 милиона евра одштете становништву.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије