Убијен бомбаш са Балија

У Индонезији убијен екстремиста Дулматин, члан огранка Ал Каиде. Убијени терориста тражен због бомбашког напада на Балију, пре осам година, када је погинуло више од 200 људи.

Индонежанска полиција данас је убила екстемисту Дулматина, за којим су годинама трагале индонежанске и филипинске власти, због сумње да је учествовао у бомбашким нападима на Балију 2002. године, када је погинуло више од 200 људи, известили су медији.

Дулматин је погинуо када је избила пуцњава током полицијске акције против исламских ектремиста код Џакарте, саопштили су извори из полиције, пренеле су агенције.

Акција је изведена уочи посете Индонезији америчког председника Барака Обаме, од 20. до 22. марта.

Извор из полиције рекао је Ројтерсу да је мета акције био Дулматин, члан екстремистичке групе Џема исламија, огранка Ал Каиде у југоисточној Азији.

Дулматин је оптужен за нападе на ноћне клубове на Балију пре осам година, у којима су убијене 202 особе, углавном западни туристи. Годинама се веровало да се крије на југу Филипина.

САД су 2005. године понудиле награду од 10 милиона долара за информације које би помогле да буде лоциран и ухапшен.

Индонежанска јединица за борбу против тероризма извела је низ акција у земљи после прошломесечног открића логора за обуку екстремиста у провинцији Ацех, у којима је ухапсила укупно 21 човека, а двојицу убила. У окршајима су изгубила живот и тројица полицајаца.

Индонезија, најмногољуднија муслиманска земља, изложена је годинама нападима екстремистичких група попут Џеме исламије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара