Читај ми!

Петодневна жалост у Ирану, функцију шефа државе преузима Мохамед Мохбер

Ирански председник Ебрахим Раиси и министар спољних послова Хосеин Амир Абдолахијан погинули су када се њихов хеликоптер срушио док је прелазио изнад планинског терена у јакој магли, потврдио је потпредседник Ирана. Страдали су и сви из пратње председника, седморо званичника и чланова посаде. У земљи је проглашена петодневна национална жалост.

Петодневна жалост у Ирану, функцију шефа државе преузима Мохамед Мохбер Петодневна жалост у Ирану, функцију шефа државе преузима Мохамед Мохбер

Новинска агенција Мeр јавила је да су ирански председник Ебрахим Раиси и министар спољних послова Хосеин Амир Абдолахијан погинули. То је и за Ројтерс јутрос потврдио неименовани ирански званичник.

Претходно је ирански званичник рекао за британску агенцију да су спасилачки тимови стигли до места несреће у којој је хеликоптер потпуно изгорео. 

"Нема знакова живота из хеликоптера" где се налазио председник Ебрахим Раиси, јавила је државна телевизија.

Хеликоптер са иранским председником Ебрахимом Раисијем нестао је јуче пошто је имао, како су власти саопштиле, "тешко слетање" због лошег времена.

У потрагу, отежану због суснежице, магле и неприступачног терена, била је укључена иранска војска, а укључиле су се и друге државе.

Министар спољних послова Ирана Хосеин Амир Абдолахијан боравио је у Београду пре две године и тада је дао интервју за РТС.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије