Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Демонстрације против Нетанјахуа у Тел Авиву; доњи дом америчког Конгреса одобрио пакет помоћи за Израел и Газу

После напада на иранску ваздухопловну базу код Исфахана, одјекнуле су и експлозије у Народном фронту за мобилизацију, у близини Багдада. ИДФ су на Западној обали убили 10 Палестинаца, док палестиснке здравствене институције тврде да је међу погинулима у удару на Рафу најмање шесторо деце. Представнички дом САД изгласао је предлог о 26,4 милијарди долара финансијске војне и хуманитарне помоћи Израелу и Гази. Док трају борбе, бише хиљада Израелаца протестује у Тел Авиву и другим градовима тражећи ванредне изборе и ослобађање талаца из хамасовог заробљеништва.

Демонстрације против Нетанјахуа у Тел Авиву; доњи дом америчког Конгреса одобрио пакет помоћи за Израел и Газу Демонстрације против Нетанјахуа у Тел Авиву; доњи дом америчког Конгреса одобрио пакет помоћи за Израел и Газу

Сателитски снимци после напада на иранску војну базу у Исфахану које је објавила америчка тв мрежа Си-Ен-Ен показују да није причињена већа штета, а ирански званичници су саопштили да у нападу није било жртава. 

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес рекао је да је "крајње време да се заустави опасан циклус одмазде на Блиском истоку".

Шеф ЦИА Бил Бернс окривио је Хамас за застој у преговорима о таоцима, рекавши да су одбацили најновији предлог који су израдили амерички, катарски и египатски посредници.

Породице талаца који су у заробљеништву у Гази поново су блокирале ауто-пут између Јерусалима и Тел Авива, захтевајући повратак својих најмилијих.

Најмање четири цивила погинула су у израелском нападу на избеглички камп Ел Шати у Појасу Газе, пренела је палестинска новинска агенција Вафа, а број погинулих у Појасу Газе од почетка израелске офанзиве после напада 7. октобра порастао је на више од 34.000 жртава.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво