Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Нова размена ватре на израелско-либанској граници; протест за ослобађање израелских талаца у Кнесету

Рат Израела и Хамаса – 180. дан. Израелска војска саопштава да је извела нападе на југ Либана, након што је Хезболах испалио пројектиле на север Израела. Са друге стране, Хамас тврди да се држи својих услова за прекид ватре, што укључује потпуно повлачење ИДФ-а. Група Израелаца која тражи од израелске владе да се више ангажује да би се ослободили таоци које држи Хамас, протестовала је у Кнесету.

Нова размена ватре на израелско-либанској граници; протест за ослобађање израелских талаца у Кнесету Нова размена ватре на израелско-либанској граници; протест за ослобађање израелских талаца у Кнесету

Светска централна кухиња (World Central Kitchen) саопштила је да обуставља рад у Појасу Газе након што је у нападу ИДФ-а погинуло седморо радника те организације.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) преузеле су одговорност за напад, истичући да такав инцидент није смео да се догоди. Премијер Бенјамин Нетанјаху саопштио је да жали због погинулих.

Европски и светски званичници осудили су напад и позвали на хитну истрагу.

За то време израелска војска не престаје са операцијама у свим деловима Газе. Најжешће борбе воде се на југу енклаве, посебно у области Кан Јуниса, где су, како тврде, њене снаге ухапсиле на "десетине терориста" који су последњих дана покушали да изађу из болнице Насер.

Хамас, са друге стране, наводи да ИДФ гађа цивилне објекте. 

Министарство у Гази саопштило је да је од 7. октобра до сада у Појасу Газе убијено 32.916 Палестинаца.

Број погинулих у ваздушном нападу на ирански конзулат у Дамаску порастао је на 13, укључујући седам припадника Револуционарне гарде, објавили су ирански државни медији.

Техеран поручује да ће Израел бити кажњен за напад.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара