Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Хуманитарци страдали у нашем ненамерном нападу; Број погинулих у удару на ирански конзулат у Дамаску порастао на 13

Рат Израела и Хамаса – 179. дан. Светска централна кухиња (World Central Kitchen) саопштила је да обуставља свој рад у Гази након што је у нападу ИДФ-а погинуло седморо радника те организације. Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) преузеле су одговорност за напад, истичући да такав инцидент није смео да се догоди. Премијер Бенјамин Нетанјаху жали због погинулих. Светска здравствена организација саопштила је да Ел Шифа више не може да функционише као болница. Министарство у Гази саопштило је да је од 7. октобра до сада у Појасу Газе убијено 32.916 Палестинаца. Број погинулих у ваздушном нападу на ирански конзулат у Дамаску порастао је на 13, укључујући седам припадника Револуционарне гарде, објавили су у ирански државни медији. Техеран најављују одмазду.

ИДФ: Хуманитарци страдали у нашем ненамерном нападу; Број погинулих у удару на ирански конзулат у Дамаску порастао на 13 ИДФ: Хуманитарци страдали у нашем ненамерном нападу; Број погинулих у удару на ирански конзулат у Дамаску порастао на 13

После две недеље опсаде, израелске снаге повукле су се из болнице Ел Шифа. Наводе да су током акције елиминисали 200 бораца Хамаса, привели 500 осумњичених, запленили оружје и обавештајне документе.

Тврде да су све извели тако да не нанесу штете цивилима, пацијентима и медицинским тимовима. 

Хамас, са друге стране, наводи да је у болници Ел Шифа убијено више стотина цивила. Позива међународну заједницу и УН да "истраже злочине" у болници Шифа.

У међувремену, стотине ултраортодоксних Јевреја протестовало је против регрутације у Израелске одбрамбене снаге (ИДФ).

Реаговао је и израелски министар за националну сигурност Итамар Бен Гвир и оптужио израелског министра одбране Јоава Галанта да непотребно угрожава животе војника у Гази. Затражио је од израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа да због тога покрене истрагу против Галанта.

Амерички и израелски званичници одржали виртуелни састанак о офанзиви у Рафи.

У израелском ваздушном нападу на ирански конзулат у Дамаску - убијено је шесторо људи, а неколико рањено, пренели су сиријски медији. Техеран окривљује Израел за напад, обећава "одлучан одговор".

Дошло је и до нове размене ватре Израела и Хезболаха.

Израелски парламент, Кнесет усвојио је закон којим ће Ал Џазира бити угашена у Израелу. Реаговала је Бела кућа и изразила забринутост.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара