Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Нови пакет помоћи на путу за Газу; Египат: Хамас и Израел настављају преговоре у Каиру

Рат Израела и Хамаса – 176. дан. ИДФ су саопштиле да настављају операције око болнице Шифа. Пет људи је погинуло, а на десетине их је рањено, у израелској ватри и стампеду који је уследио током испоруке помоћи у граду Гази, наводи палестински Црвени полумесец. СЗО истиче да је за више од 9.000 Палестинаца неопходна хитна евакуација, док у енклави функционише само 10 болница. Брод са новом пошиљком помоћи за Појас Газе испловио је из луке у Ларнаки. Египатски извори наводе да се у Каиру настављају преговори Хамаса и Израела о прекиду ватре.

Нови пакет помоћи на путу за Газу; Египат: Хамас и Израел настављају преговоре у Каиру Нови пакет помоћи на путу за Газу; Египат: Хамас и Израел настављају преговоре у Каиру

Израелске снаге су током претходног дана напале избегличке кампове Џабалија, Магази и Нусеират, градове Газа и Кан Јунис, као и насеља у централном делу палестинске енклаве. 

Министарство здрваља, под управом Хамаса, саопштило је да је у ударима погинуло најмање 30 цивила, док их је више од стотину рањено.

Док трају борбе, премијер Израела Бенјамин Нетанјаху одобрио је делегацији на високом нивоу, предвођеној представницима Мосада и Шин Бета, да у Каиру и Дохи наставе преговоре о таоцима. 

Са друге стране, турски председник Реџеп Тајип Ердоган тражи већи притисак на званични Тел Авив да спроведе резолуцију Савета безбедности Уједињених нација о прекиду ватре у Појасу Газе.

Ипак, уместо најављеног притиска, Израелу од администрације америчког председника Џозефа Бајдена стиже нови пакет војне помоћи вредан више милијарди долара, јавља Вашингтон пост

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво