Читај ми!

Ухапшен осумњичени да је издавао стан нападачима на "Крокус сити хол"; руски истражитељи у Таџикистану

Ухапшен је и осми осумњичени у вези са нападом на "Крокус сити хол", Алишер Касимов. Он је осумњичен да је издавао стан терористима. За то време, руски истражитељи били су у Таџикистану, како би испитали породице четворице мушкараца који су главни осумњичени за напад на тржни центар у Москви, јавља Ројтерс.

Руска полиција је ухапсила Алишера Касимова, руског држављанина пореклом из Киргизије и осмог осумњиченог у случају терористичког напада на “Крокус сити хол“ у Москви.

На питање да ли разуме оптужбу, Касимов је навео да је једноставно издао стан и да није знао да скрива будуће терористе.

Ово је прва особа укључена у случај, чијем рочишту су присуствовали рођаци – мајка, брат и стриц.

У току испитивање чланова породица осумњичених

Три таџикистанска безбедносна извора рекла су за Ројтерс да су руски истражитељи испитивали породице осумњичених за напад на “Крокус сити хол“ у Москви, у којем је 139 особа убијено, а око 180 је повређено.

Извори који нису били овлашћени да дају информације о овом случају кажу да су таџикистански безбедносни званичници у престоницу Душанбе довели породице осумњичених из различитих делова ове земље – из градова Вахдад и Хисар, као и из области Рудаки.

Таџикистански председник Емомали Рахмон лично је надгледаo истрагу на таџикистанској страни, рекли су извори.

У свом првом јавном коментару након напада на Москву, Рахмон је јуче поручио да је то “срамотно и страшно“ и позвао је Таџикистанце да заштите децу од штетних утицаја.

Оптужница против четворице нападача

Против четворице нападача подигнута је оптужница у Русији, где им прети доживотна казна затвора због терористичког напада.

Још тројици, такође пореклом из Таџикистана, одређен је притвор због сумње да су били саучесници, преноси Ројтерс.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво