Читај ми!

Русија истражује наводну умешаност НАТО-а и САД у терористички напад у Москви

Истражни комитет Русије отворио је истрагу о финансирању терористичког напада на "Крокус сити" у Москви, а у који су наводно укључени званичници САД и НАТО-а.

Новац којим је финансиран напад дошао је преко комеријалних предузећа, украјинску нафтну и гасну компанију "Бурисма Холдингс", наводе РИА Новости.

"Бурисма Холдингс" позната је по томе што је на њеном челу био син председника САД Џозефа Бајдена, Хантер Бајден, у време док је Бајден старији био потпредседник у администрацији бившег председника Барака Обаме.

Џозеф Бајден је негирао умешаност у послове те компаније, након што је откривено да у Хантеровом лаптопу постоје подаци о састанку Џозефа и представника те компаније.

Бивши украјински генерални тужилац Виктор Шохин био је приморан да поднесе оставку након покушаја да покрене истрагу у "Бурисма Холдингу", а накнадно отворена истрага обустављена је у новембру 2020. када је Бајден постао председник САД.

У терористичком нападу на "Крокус сити" 22. марта, према последњим подацима, погинуле су 144 особе, а повређена је 551 особа.

Такође, руски Истражни комитет проверава да ли су представници украјинских специјалних служби и исламистичких терористичких организација умешани у организацију и финансирање терористичког напада у Москви.

петак, 21. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије