Читај ми!

Русија истражује наводну умешаност НАТО-а и САД у терористички напад у Москви

Истражни комитет Русије отворио је истрагу о финансирању терористичког напада на "Крокус сити" у Москви, а у који су наводно укључени званичници САД и НАТО-а.

Новац којим је финансиран напад дошао је преко комеријалних предузећа, украјинску нафтну и гасну компанију "Бурисма Холдингс", наводе РИА Новости.

"Бурисма Холдингс" позната је по томе што је на њеном челу био син председника САД Џозефа Бајдена, Хантер Бајден, у време док је Бајден старији био потпредседник у администрацији бившег председника Барака Обаме.

Џозеф Бајден је негирао умешаност у послове те компаније, након што је откривено да у Хантеровом лаптопу постоје подаци о састанку Џозефа и представника те компаније.

Бивши украјински генерални тужилац Виктор Шохин био је приморан да поднесе оставку након покушаја да покрене истрагу у "Бурисма Холдингу", а накнадно отворена истрага обустављена је у новембру 2020. када је Бајден постао председник САД.

У терористичком нападу на "Крокус сити" 22. марта, према последњим подацима, погинуле су 144 особе, а повређена је 551 особа.

Такође, руски Истражни комитет проверава да ли су представници украјинских специјалних служби и исламистичких терористичких организација умешани у организацију и финансирање терористичког напада у Москви.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво