Наоружани нападачи прекинули ТВ програм у Еквадору – чули се пуцњи у програму, полиција ухапсила осумњичене

Наоружане и маскиране особе прекинуле су програм еквадорске телевизије ТЦ у Гвајакилу, тражећи од запослених да легну на под, а у програму су се зачули пуцњи и викање. Полиција ухапсила осумњичене за напад. У Еквадору је од јуче на снази ванредно стање.

Програм еквадорске телевизије ТЦ прекинуле су маскиране и наоружане особе које су тражиле од запослених да легну на под, пренео је Ројтерс.

У програму су се, пре прекида емитовања, чули и пуцњи и викање. Касније су поједини маскирани људи виђени како са неколико запослених напуштају студио.

Из полиције су саопштили да су специјалне јединице послате у ТВ станицу која се налази у Гвајакилу, након чега је саопштено да су осумњичени за напад ухапшени.

У Еквадору је на 60 дана проглашено ванредно стање. Председник Данијел Нобоа донео је ту одлуку након што је вођа једне од највећих криминалних и нарко банди у земљи Адолфо Масијас познатији као "Фито" побегао из строго обезбеђеног крила затвора у Гвајакилу, лучком граду и једном од центара трговине дрогом у Јужној Америци.

Масијасова локација је непозната, а на снази је полицијски час, због чега су војска и полиција на улицама.

Нарко бос је и раније бежао, осумњичен је за убиство председничког кандидата Фернанда Виљависенсија и сарађује са мексичком "Синалоом". Картел контролише већину затвора и нарко тржишта у земљи.

петак, 12. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво