Читај ми!

Трамп поднео жалбу Врховном суду због уклањања са гласачког листића у Колораду

Бивши амерички председник Доналд Трамп упутио је Врховном суду САД захтев за интервенцију након што је највиши суд Колорада одлучио да му онемогући да се у тој држави кандидује за реизбор следеће године.

Врховни суд Колорада је 19. децембра тесном већином забранио бившем председнику Доналду Трампу да се у тој савезној држави кандидује на предстојећим председничким изборима. Као разлог за забрану наведена је побуна против институција 6. јануара 2021. године.

Због тога је Трамп Врховном суду САД упутио захтев за интервенцију због одлуке суда у Колораду, пренео је Ројтерс.

Још након доношења одлуке суда у Колораду, било је речено да ће самим подношењем жалбе одлука бити стављена на паузу што је довољно да Трамп задржи своје место на унутарстраначким изборима за номинацију, уколико жалба не буде брзо решена.

То је био први пут у историји да се користи Одељак 3, 14. амандмана Устава САД за дисквалификацију председничког кандидата.

Трампови адвокати су јуче упутили жалбу суду у Мејну који је такође дисквалификовао бившег председника уочи избора следеће године.

У поднеску су навели да је државна секретарка Мејна Шена Белоуз била пристрасна приликом доношења одлуке и додали да поступак није изведен у складу са законом.

петак, 12. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво