Читај ми!

Трамп тражи поништавање одлуке којом је дисквалификован са избора у Мејну

Бивши амерички председник Доналд Трамп затражио је од суда у Мејну да поништи одлуку државне секретарке којом је уклоњен са гласачких листића на изборима у тој савезној држави због наводне улоге у нападу његових присталица на Капитол 6. јануара 2021. године.

Трампови адвокати су у поднеску навели да је државна секретарка Мејна Шена Белоуз била пристрасна приликом доношења одлуке и додали да поступак није изведен у складу са законом.

Такође, рекли су да Белоуз није имала правна овлашћења да донесе одлуку о дисквалификацији Доналда Трампа са председничких избора у Мејну.

"Државна секретарка је направила више грешака и поступила је на хировит и произвољан начин", навели су Трампови адвокати.

Трамп је прошле недеље уклоњен са гласачког листића на председничким изборима у Мејну, на основу клаузуле из 14. амандмана америчког Устава, због његове наводне улоге у нападу на Капитол 6. јануара 2021. године.

Тим амандманом је забрањено обављање јавне функције онима који су "учествовали у побуни".

Одлука је уследила након децембарске пресуде Врховног суда Колорада којом је Трамп искључен са избора у тој савезној држави.

Трамп и његов тим одбацују наводе да је бивши председник учествовао у побуни и траже од Врховног суда САД да се огласи тим поводом.

петак, 12. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво