Читај ми!

Списак имена 200 Епстајнових "клијената", да ли се иза "Џона Доуа" крије и Бил Клинтон

Списак скоро 200 имена повезаних са елитном педофилском мрежом Џефрија Епстајна биће обелодањен јавно. Имена би могла да буду позната већ данас, када прође рок за жалбе. Амерички Еј-Би-Си тврди да се иза шифре "Џон Доу 36" крије бивши председник САД Бил Клинтон.

Списак скоро 200 имена, повезаних са мрежом трговине људима и педофилијом коју је организовао Џефри Епстајн могао би да објави већ данас њујоршки судија, разоткривајући или потврђујући идентитете "клијената" озлоглашеног финансијера који су до сада били познати само као "Џон" и "Џејн Доу" у судским папирима.

Рок за приговоре на откривање имена истиче данас, скоро девет година након што је жртва Вирџинија Ђуфре 2015. године поднела тужбу за клевету против ћерке покојног британског новинара Роберта Максвела, Гилејн, која је довела до сазнања о именима.

Годину дана касније, 2016, судија окружног суда у САД Роберт Свит одбио је захтев Максвеловe да се случај одбаци, закључивши да је "истинитост контекстуалног света чињеница ширих од наводних клеветничких изјава" и да је Ђуфре "била малолетна жртва сексуално злостављана између 1999. и 2002. године". Странке су се нагодиле вансудским путем 2017. године.

Из тог извора произашла су не само имена која би сада требало да буду објављена, већ и низ грађанских тужби, укључујући Ђуфреину тужбу против британског принца Ендруа за "сексуални напад и намерно наношење емоционалног стреса" које је решено ван суда без признања одговорности за 12 милиона долара. Ендру је негирао било какву умешаност.

Тужба за клевету је такође отворила врата за федерални случај трговине сексом против Гилејн Максвел, која је проглашена кривом по пет од шест тачака и осуђена на 20 година затвора у децембру 2021. године. Епстајн се убио док је чекао суђење 2019. године.

Налог америчког окружног судије Лорете Преске на 51 страници у којем даје образложење да ли да се настави са откривањем више од 180 имена која се крију иза преудонима "Џон" и "Џејн Доу" што би вероватно представљало озбиљну срамоту за многе личности "високог профила".

Многи на листи би могли бити већ познати у јавности као сарадници или запослени Епстајна и Максвелове или људи који су летели његовим авионима. Такође, може да открије имена Епстајнових жртава које су одвођене у његове куће за забаву, укључујући вилу у Њујорку, вилу у Палм Бичу, приватно острво на Америчким Девичанским Острвима и ранч код Санта Феа.

Углавном ће се разматрати имена сакривена под псеудонимом "Џон Доу", а готово је извесно да ће укључити и некадашњег председника САД Била Клинтона, глумце и британског принца који се повукао са свих јавних функција.

Према наводима Еј-Би-Си Њуза, "Џејн Доу 162" је сведочила да је имала 17 година када је била са Ендруом, Максвеловом у Епстајновој кући у њујоршкој вили.

Еј-Би-Си Њуз идентификовао је и бившег америчког председника Била Клинтона као "Доу 36" и помиње се у више од 50 редигованих поднесака, према судским записима. Ђуфре није изнела оптужбе на Клинтонов рачун, али тврди да га је срела на острву – за које некадашњи амерички председник каже да никада није посетио.

Али у дневнику летова које је водио један од Епстајнових пилота пише да је Клинтон много пута летео милијардеровим авионом, укључујући путовања у Париз, Бангкок и Брунеј годинама након што је напустио функцију 2001. године.

Како преноси Еј-Би-Си, Ђуфреини адвокати ступили су у контакт са Клинтоновим правним заступницима у вези са давањем изјаве, али су они одговорили да његово сведочење неће бити од помоћи. Адвокати Максвелове су такође одбацили ту идеју, назвавши је "триком да се повећа медијска пажња".

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара