Ухапшен амерички милијардер због трговине људима

Амерички милијардер и регистровани сексуални напасник Џефри Епстајн ухапшен је због оптужби за трговину људима ради пружања сексуалних услуга.

Милијардер је притворен због дела почињених 2002. и 2005. године, а ухапшен је у суботу на њујоршком аеродрому када се враћао из Париза, преноси ЕнБиСи њуз.

Епстајн (66) је већ осуђен због сексуалног злостављања малолетних особа, а са судом је склопио договор о признању кривице и уместо запрећене доживотне казне затвора, кажњен је са 13 месеци затвора, затим да исплати новац својим жртвама и да уђе у регистар сексуалних напасника.

Неименовани полицијски званичник навео је да се Епстајн сумњичи да је малолетним особама платио за масажу, после чега их је сексуално искоришћавао.

Онда би, како је рекао званичник, тражио од тих малолетних особа да му доведу своје пријатеље којима би, такође, плаћао за сексуалне услуге.

Неке милијардерове жртве биле су млађе од 14 година, а недозвољене радње догађале су се у његовим кућама у Њујорку и на Флориди.

Епстајн је, како преноси агенција АП, био пријатељ бившем америчком председнику Билу Клинтону, британском принцу Ендрјуу и америчком председнику Доналду Трампу. 

Очекује се да се појави пред судијом у понедељак у Њујорку.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара