Читај ми!

Гилејн Максвел осуђена на 20 година због помагања Џефрију Епстину

Сарадница милијардера Џефрија Епстина, Гилејн Максвел осуђена је на 20 година затвора и новчану казну од 750.000 долара након што је осуђена по пет тачака за сексуалну трговину.

У пресуди се наводи да је Максвел (60) регрутовала младе девојке за свог бившег дечка, милијардера Џефрија Епстина, током 1990-их и раних 2000-их.

Епстин је злостављао девојчице од 14 година на својим имањима у Њујорку, Флориди, Новом Мексику и свом приватном острву на америчким Девичанским острвима Литл Сент Џејмс, које локално становништво назива "острво педофила".

Максвелови адвокати су тврдили да би она требало да добије казну између четири године и три месеца и пет година и три месеца, пошто је већ одслужила две у савезном затвору у Њујорку.

Адвокати су тврдили да је постала предмет медијског лова на вештице због своје везе са Епстином, међутим, тужиоци су инсистирали да би казна између 30 и 55 година била прикладнија.

Порота америчког суда прогласила је Максвелову кривом у децембру прошле године. 

Тужилац је, током изношења завршних речи у савезном суду на Менхетну, рекао да је Максвелова била Епстинов "партнер у злочину". 

Епстин се убио 2019. године у затвору на Менхетну, док је чекао суђење по оптужби за сексуално злостављање.

Био је регистровани сексуални преступник, пошто се 2008. године изјаснио кривим у вези са оптужбама за злостављање малолетне девојчице.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије