Читај ми!

Талачка криза у Јапану, две особе повређене

У јапанском граду Тоди у току је талачка криза у којој неидентификовани мушкарац наоружан ватреним оружјем држи десетак талаца у локалној пошти.

У граду Тода у јапанаској префектури Саитама, недалеко од престонице Токија, у току је талачка криза, јављају медији у Земљи излазећег сунца.

Око 13.15 по локалном времену за сада неидентификовани мушкарац отворио је ватру из пиштоља на Општу градску болницу, ранивши једног лекара и једног пацијента. Они су задобили лакше повреде од стакла и нису у животној опасности.  

Починилац, мушкарац висине око 160 цм, доби између 40 и 50 година, мотоциклом је побегао с лица места и ушао у пошту, удаљену отпилике километар и по од болнице, где се затворио узевши таоце. 

Сматра се да се у згради поште налази десетак службеника, те да осумњичени код себе има канистер са керозином.

Сведоци тврде да се из поште, које су опколиле полицијске снаге, чуо један пуцањ, али у овом тренутку није познато има ли повређених.

Локалне власти наложиле су школама у околини поште да не дозволе повратак деце својим кућама док се сазна више о инциденту и опасности коју он представља по јавну безбедност.  

Пуцњаве су ретке у Јапану. Земља има строга правила о поседовању оружја и дозвољава само цивилима да поседују ловачке пушке и ваздушно оружје.

Људи морају да прођу строги испит и тестове менталног здравља да би купили оружје у Јапану.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво