Читај ми!

Лувр евакуисан због страха од напада

Музеј Лувр у Паризу затворен је у подне из безбедносних разлога. Француска је у стању приправности дан након напада исламиста у Арасу. Евакуисана и железничка станица Гар де Лион пошто је откривена боца са азотним оксидом.

Након Лувра и Версајске палате, евакуисана и железничка станица Гар де Лион у Паризу, након што је откривена боца са азотним оксидом. Из полиције наводе да је реч о уобичајеној интервенцији, преноси Фигаро.

Како наводи париски лист, чувени париски музеј евакуисан је данас у подне и остаће затворен до краја дана због страха од напада, преноси француски Фигаро.

"Лувр је примио писану поруку у којој се упозорава на ризик за музеј и његове посетиоце.Одлучили смо да га евакуишемо и затворимо на дан, док обавимо неопходне провере", рекао је портпарол музеја на Иксу [Твитеру].

Министар унутрашњих послова Жералд Дарманен рекао је јуче да је Француска је подигла безбедносну узбуну на највиши ниво, јер "без сумње" постоји веза између напада ножем у Арасу и ситуације на Блиском истоку између Израела и Хамаса. 

Медији су раније јавили да је нападач, који је у средњој школи у граду Арас убио једну и ранио неколико особа, викао "Алаху акбар" пре инцидента, али полиција то још није потврдила. Како је навела полиција, нападач је чеченског порекла и налазио се у полицијској евиденцији.

Председник Француске Емануел Макрон напад је оценио као чин варварског исламистичког тероризма, и додао да је током дана осујећен сличан напад у још једној школи у Француској.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара