Читај ми!

У Стокхолму ухапшен држављанин Србије којег повезују са случајем Тунел

По међународној потерници Интерпола на аеродрому у Стокхолму, на излазу из Шведске, лишен је слободе В. Е. (32) држављанин Републике Србије, кога Црна Гора потражује због случаја "Тунел", саопштило је Министарство унутрашњих послова Црне Горе.

В. Е. је дошао на аеродром у Стокхолму са намером да отпутује за Београд, где је лишен слободе по међународној потерници Црне Горе, наведено је у саопштењу.

"Он се потражује од 28. септембра ради вођења кривичног поступка пред Основним државним тужилаштвом у Подгорици због основане сумње да је починио кривична дела криминално удруживање у стицају са кривичним делом тешка крађа и кривично дело спречавање доказивања у саизвршилаштву", наведено је у саопштењу.

Како се истиче, следи комуникација између Министарства правде Црне Горе и Министарства правде Шведске ради изручења В. Е. црногорским органима.

Случај "Тунел"

Провала у судски депо примећена је 11. септембра, када су надлежни прво утврдили да је неко испретурао доказе.

Док је још трајао увиђај у обијеном депоу и летимични попис доказа у најважнијим предметима, откривено је да су лопови у депо ушли подземним пролазом из Његошеве улице.

Први крупни траг у том случају, комби који су користили осумњичени, полицајци су пронашли 13. септембра. Дан касније пронашли су и стан у подгоричком насељу Забјело, где им је наводно била база.

П. М., за којег се сумња да је возио копаче тунела од Забјела до центра града, када су одлазили да праве подземни пролаз до депоа Вишег суда, ухапшен је 23. септембра.

У досадашњој истрази, којом руководи подгоричко Основно државно тужилаштво, изузето је на стотине сати снимака с надзорних камера, пронађен је алат који су копачи користили, а вјештачењем је изолован и траг осумњичених.

Утврђено је и ко су лица која су копала 30 метара дуг тунел до судског депоа.

Оперативни подаци полиције говоре да су вође кавачког криминалног клана организовале копање подземног тунела, а инспектори и даље утврђују шта им је био главни циљ.

недеља, 26. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије