Турска "неутралисала" најмање 14 курдских милитаната у Сирији

Турске снаге су током ноћи "неутралисале" најмање 14 курдских милитаната на северу Сирије, саопштило је Министарство одбране у Анкари.

Министарство одбране Турске саопштило је, недељу дана после бомбашког напада у Анкари, да су турске снаге током ноћи "неутралисале" најмање 14 курдских милитаната на северу Сирије, што је термин који обично користи за ликвидацију, преноси Ројтерс.

"Мете које припадају терористима ПКК/YPG у северној Сирији,

у подручјима операција Штит Еуфрата, Маслинова гранчица и Извор мира, биле су под јаким ударима током ноћи", наводи министарство.

Такође, Анкара је саопштила да су нападачи дошли из Сирије, али су из СДФ (снаге које се боре против сиријског председника Башара ел Асада) то демантовали.

Турска је ове недеље поручила да су легитимне све мете које припадају забрањеној Курдистанској радничкој партији (ПКК) и курдској милицији у Сирији (YPG), пошто је ПКК преузео одговорност за напад у Анкари.

Турска је, после напада у Анкари, покренула низ ваздушних удара на циљеве милитаната у северној Сирији и Ираку, док је истовремено појачала безбедносне операције у земљи.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво