Читај ми!

Директор ФБИ: И даље превелик број руских шпијуна у САД

Директор америчког Федералног истражног бироа Кристофер Реј изјавио је да је број руских шпијуна на територији САД "и даље превелик" и поред напора да буду избачени. Истакао је да традиционална претња од руске контрашпијунаже и даље представља велику претњу, преноси Си-Ен-Ен.

Кристофер Реј је током обраћања у Музеју шпијунаже у Вашингтону, рекао да је "отисак руске обавештајне службе", а под тим, како је објаснио, мисли на обавештајне званичнике, још увек превелик у Сједињеним Државама.

"То је "нешто против чега се стално сусрећемо и покушавамо да блокирамо, спречимо и пореметимо на сваки могући начин", рекао је директор ФБИ-ја.

САД су 2018. године протерале 60 руских дипломата које је Вашингтон окарактерисао као обавештајне агенте и наложиле затварање руског конзулата у Сијетлу, у оквиру одговора на наводно тровање нервним агенсом бившег руског шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије у Енглеској, за које су САД оптужиле Москву.

Прошле године, холандска обавештајна агенција је идентификовала руског војног обавештајца који је студирао на престижној америчкој школи за међународне студије Џонс Хопкинс, подсећа Си-Ен-Ен.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара