Читај ми!

Трамп се изјаснио да није крив за оптужбе о намештању избора у Џорџији

Бивши председник САД Доналд Трамп изјаснио се да није крив за наводни покушај поништавања резултата избора 2020. године у савезној држави Џорџији.

Доналд Трамп се данас изјаснио да није крив за наводни покушај намештања избора у Џорџији, што значи да фаворит за републиканску председничку кандидатуру неће морати да се појави лично у Окружном суду у Атланти следеће недеље.

"Као што доказује мој потпис испод, овим се одричем формалног суђења и изјашњавам се да нисам крив за оптужбе у овом случају", поручио је Трамп у поднеску суду округа Фултон.

Трамп се раније предао у затвору округа Фултон, одакле је пуштен уз кауцију, док се о кривици изјаснио данас.

Окружни тужилац Фани Вилис подигла је оптужницу против Трампа и још 18 особа, која их терети за низ кривичних дела, укључујући рекетирање, вршење притиска на државне званичнике да пониште изборни пораз 2020. године и наводно намештање лажне листе бирача.

Против Трампа су ове године, од када је започео своју кампању за реизбор за председника, подигнуте четири оптужнице, од којих се две односе на наводни покушај да се пониште резултати председничких избора.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара